2024. április 25. 17:14
KezdőlapMotoESpielberg - Granado nyerte a drámai első MotoE futamot

Spielberg – Granado nyerte a drámai első MotoE futamot

Granado húzta be az első futamgyőzelmet Spielbergben a MotoE világkupán, miután 2 kanyarral a verseny vége előtt Casadei bukott. A dobogóra Aegerter és Pons állhattak fel a brazil mellett.

Kvalifikáció

A MotoE Világkupa a nyári szünet után visszatért. Eric Granado megszerezte a szezonban első pole pozícióját. Az LCR E-Team versenyzője a második helyen áll a tabellán, és már csak két forduló van hátra, így ennyi ideje maradt, hogy megelőzze Dominique Aegertert. Granado mellé az első sorba Mattia Casadei és Matteo Ferrari csatlakozott, míg Aegerter a hétvége mindkét futamán az ötödik helyről indulhat.

Első futam

Casadei, Zannoni és Granado nagyon jól kapták el a rajtot, ők álltak az élre. Az ötödik helyről rajtoló Aegerter az első kört a negyedik helyen fejezte be.

Matteo Ferrari bukott a futam elején, majd nem sokkal később Bradley Smith is eldobta versenygépét, miközben Casadei előnyt tudott kimotorozni az élen.

A második körben Granado előzte meg Zannonit, majd Aegerter is megérkezett rá, négy körrel a futam leintése előtt a svájci el is szánta magát az előzésre, így felért a dobogós helyre. Eközben Casadei és Granado már majdnem 2 másodperccel haladtak Aegerter előtt.

3 körrel a leintés előtt Granado érkezett meg olasz riválisára. Zannoni eközben kezdett visszaesni a mezőnyben, Pons is elment mellette, majd Okubo és Garzo is megelőzte. Az élen nagy csata alakult ki Casadei és Granado között, a brazilnak nem volt könnyű dolga. Granado hibázott, így lemaradt az olasz mögött. Aegerter nem tudott megérkezni a vezető duóra, sőt Pons kezdett közeledni a svájcihoz.

2 kanyarral a futam vége előtt jött a dráma, Casadei eldobta a versenygépét, így Granado ölébe hullott a futamgyőzelem. A második helyen Aegerter ért célba, a dobogó legalsó fokára pedig Pons állhatott fel.

Granado így 5 pontot hozott a listavezető Aegerter előtt, akinek az előnye így 26.5 pont három futammal a világkupa vége előtt.

Spielberg – MotoE első futam végeredménye:
1 Eric GRANADO LCR E-Team
2 Dominique AEGERTER Dynavolt Intact GP MotoE 1.271
3 Miquel PONS LCR E-Team 1.797
4 Hikari OKUBO Avant Ajo MotoE 3.369
5 Hector GARZO Tech3 E-racing 3.589
6 Alex ESCRIG Tech3 E-racing 3.619
7 Kevin ZANNONI Ongetta SIC58 Squadracorse 3.904
8 Jordi TORRES Pons Racing 40 4.634
9 Xavi FORES Octo Pramac MotoE 11.745
10 Kevin MANFREDI Octo Pramac MotoE 11.911
11 Maria HERRERA OpenBank Aspar Team 14.111
12 Marc ALCOBA Openbank Aspar Team 14.245
13 Xavi CARDELUS Avintia Esponsorama 16.888
14 Matteo FERRARI Felo Gresini MotoE 38.622
Nem fejezte be a futamot:
Mattia CASADEI Pons Racing 40 1 kör
Niccolo CANEPA WithU GRT RNF MotoE Team 4 kör
Bradley SMITH WithU GRT RNF MotoE Team
Matteo FERRARI Felo Gresini MotoE