szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMarquez megkapta az orvosi engedélyt: ott lesz a sepangi teszten!

Marquez megkapta az orvosi engedélyt: ott lesz a sepangi teszten!

A tél folyamán kétséges volt, hogy a nyolcszoros világbajnok, Marc Marquez rendbejön-e az előszezoni tesztekre. Hétfőn azonban megkapta a zöld jelzést!

- Hirdetés -

Mint korábban megírtuk, az Algarve Nagydíj előtti motokrosszozás során a Repsol Honda csapat világbajnoka, Marc Marquez megsérült, ami miatt kiújult a kettős látása. Emiatt sokáig semmilyen edzést nem végezhetett, és nem lehetett tudni, hogy mikorra jön rendbe a szeme. Az utóbbi időben sokat javult az állapota, és már sportmotorral is körözött Portimaóban, majd Aragónban, ami mindenképpen bizakodásra adtak okot.

A gyári Honda csapat azonban ma kiadott egy sajtóközleményt, amiben minden maradék kétséget is eloszlattak: Marc Marquez megkapta az orvosi jóváhagyást, így ott lesz a február eleji sepangi hivatalos teszten! A katalán ász rendszeresen járt felülvizsgálatra Dr. Sanchez Dalmau szemészorvoshoz, akivel folyamatosan figyelték a szeme állapotát. A legutóbbi, január 24-i vizsgálat során megállapították, hogy a tél folyamán alkalmazott konzervatív terápia sikerrel járt, így Marquez állapota lehetővé teszi, hogy újra MotoGP motorra ülhessen.

- Hirdetés -

Amit meg is fog tenni a február 05-06-án esedékes első hivatalos MotoGP teszten Sepangban, ahol tesztelni fogja az új Honda RC213V versenymotorját. Utána pedig az indonéziai Mandalika versenypályán folytatja a mezőny a felkészülést. Marquez utoljára a 2021-es Emilia Romagna Nagydíjon ült GP-motoron – akkor meg is nyerte a versenyt a csapattársa, Pol Espargaro előtt.

Fotó: Repsol Honda Team