2024. március 29. 16:17
KezdőlapMotoGPIndonézia teszt 2. nap - Marini: „Remélem, Rossi figyel”

Indonézia teszt 2. nap – Marini: „Remélem, Rossi figyel”

Nem kis meglepetésre a VR46 Racing olasz versenyzője, Luca Marini volt a leggyorsabb az indonéz teszt második napján. A tegnapi panaszok után ma kifejezetten jobb hangulatban volt.

Valentino Rossi féltestvére, Luca Marini tegnap még kifogásolta a pálya állapotát, ma viszont az elsőként zárta tesztnapot. A 2022-es specifikációjú Ducatira váltás a jelek szerint meghozta a gyümölcsét: 1:31.289-es idővel a leggyorsabb lett, mintegy két tizedet adva Marc Marqueznek.

A MotoGP hivatalos csatornájának az alábbiakat mondta:
„Ma egy kiváló nap volt. Már reggeltől kezdve remekül dolgoztunk. Körről körre jobban éreztem magam a motoron, tehát jó úton járunk. Remélem, hogy még tovább tudok növekedni, és még versenyképesebb lehet a tempóm, mivel láttam, hogy Quartararo és Marc Marcquez használt gumikon is nagyon erős volt. Úgy vélem, a többi ducatis versenyzővel együttműködhetünk, hogy megértsük, hogy mely területeken kell fejleszteni, mivel ez mindenki számára új pálya. De nagyon elégedett vagyok a mai eredményekkel. Jó érzés az élmezőnyben menni, és fontos, hogy vasárnap is ott maradjunk. Nem tudom, hogy lesz-e lehetőségünk még egy ilyen köridővadászatra, mivel egyrészt új alkatrészeket kell kipróbálunk, illetve a katari szezonnyitóra is meg akarjuk találni a beállításokat. Szóval meglátjuk, hogy vasárnap hol végzünk a tabellán, de a mai köridő nagyon fantasztikus volt.”

Egy rövid klip Marini szombati napjáról

A tavalyi, újonc évében egy 2019-es Ducatival versenyzett, idén azonban megkapta a gyári csapatéval megegyező GP22-est.
„Nem nehéz ilyen eredményt elérni, ha olyan csúcstechnikával megy az ember, mint a gyári versenyzők. 24 fantasztikus motor van a pályán, és úgy vélem, hogy többé-kevésbé minden motor azonos szinten van. Szóval a versenyző az, akinek még többet kell teljesítenie, és minden területen 100%-ot teljesítenie, hogy a legjobb lehessen, és senkinek sem lesz ez könnyű idén. Tavaly egy kemény szezon volt. Remélem, hogy jó rajtot veszek majd, és egész évben versenyképes leszek, mert nagy célokat tűztem ki magam elé.”

Azt is elmondta, mi a különbség a három különböző Ducati között, hiszen az elmúlt hónapok során a 2019-es, a 2021-es és a 2022-es Desmosedici-t is vezethette:
„Csupán kicsi, részletbeli különbségek vannak az egyes motorok között. Az idei mindenben jobb: a motor, az érzés, a sebesség az egyenesben… minden jobban működik. Nagyobb az ember önbizalma, és ez a pszichére is jó hatással van, és az ember könnyen kihozza magából a 100 százalékot. Mindenütt így kell dolgozunk, és ebben a pozícióban kell legyünk mindenütt.”

Bár féltestvére, Valentino Rossi már nem lesz jelen minden egyes hétvégén, továbbra is szemmel tartja Luca fejlődését, valamint a nevét viselő csapat alakulását. Az ő kapcsán azt mondta Luca:
„Remélem, figyel – mivel ma egy igazán figyelemre méltó nap volt.”

Fotó: Mooney VR46 Racing Team