2023. január 27. 22:21
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA Q2-ért kell, hogy imádkozzon Marc Márquez

A Q2-ért kell, hogy imádkozzon Marc Márquez

Száraz harmadik szabadedzésért imádkozik Marc Márquez. A repsolos pénteken bukott, így pedig jelenleg nem lenne ott a Q2-ben.

Két olyan versenyző volt, aki bukott az Indonéz Nagydíj pénteki napja során. Az egyik ilyen a katari futamgyőztes Enea Bastianini, a másik Marc Márquez volt. Utóbbi veszte a tizenegyes kanyar volt, miközben gyors körével a Q2-t célozta meg. Esésének köszönhetően Márquez jelenleg csak a huszonkettedik, így igencsak messze van az áhított szakasztól. Főleg úgy van nehéz dolga, hogy az FP3 is esős lesz az előrejelzések szerint.

Buktam, és ez nem jött jókor” – ismeri el Márquez. “De ez van, ha az ember nyomja a gyors körön. Ilyen néha előfordul. Pedig alapvetően még elégedett is lennék, de így nyilván nem teljes az öröm. A cél ugyanis a top 10 volt, azon meg jelenleg kívül vagyunk.

A csapattárs Pol Espargaro sem áll jól, aki hiába végzett az első gyakorlás élén, azóta ő is csak a 19. helyen áll összesítésben. “Az utolsó menet alatt nem volt első fékem, mikor felraktuk az új gumikat. Emiatt most különösen dühös vagyok, mert így ugyanis nincs meg a Q2, főleg ha esni fog. Márpedig az előrejelzés szerint ez várható. Szóval ez volt ‘A’ lehetőség a Q2-be kerülésre. A magam részéről akár a top 3 is összejöhetett volna, mert megvolt hozzá a tempóm. Aztán viszont nem működött a fék. Ez egy technikai probléma, van ilyen. Remélhetőleg holnapra megoldódik” – dohogott a fiatalabbik Espargaro.

Márquez szerint egyébként az alapok jók. “Már az egyik szabadedzésről a másikra is változtattunk, aminek köszönhetően kezdtem magam jobban érezni a motoron. A végén aztán megint máshogy nézett már ki a motor. Elöl egyre biztosabb a motor.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)