2024. március 29. 15:52
KezdőlapMotoGPA Q2-ért kell, hogy imádkozzon Marc Márquez

A Q2-ért kell, hogy imádkozzon Marc Márquez

Száraz harmadik szabadedzésért imádkozik Marc Márquez. A repsolos pénteken bukott, így pedig jelenleg nem lenne ott a Q2-ben.

Két olyan versenyző volt, aki bukott az Indonéz Nagydíj pénteki napja során. Az egyik ilyen a katari futamgyőztes Enea Bastianini, a másik Marc Márquez volt. Utóbbi veszte a tizenegyes kanyar volt, miközben gyors körével a Q2-t célozta meg. Esésének köszönhetően Márquez jelenleg csak a huszonkettedik, így igencsak messze van az áhított szakasztól. Főleg úgy van nehéz dolga, hogy az FP3 is esős lesz az előrejelzések szerint.

Buktam, és ez nem jött jókor” – ismeri el Márquez. „De ez van, ha az ember nyomja a gyors körön. Ilyen néha előfordul. Pedig alapvetően még elégedett is lennék, de így nyilván nem teljes az öröm. A cél ugyanis a top 10 volt, azon meg jelenleg kívül vagyunk.

A csapattárs Pol Espargaro sem áll jól, aki hiába végzett az első gyakorlás élén, azóta ő is csak a 19. helyen áll összesítésben. „Az utolsó menet alatt nem volt első fékem, mikor felraktuk az új gumikat. Emiatt most különösen dühös vagyok, mert így ugyanis nincs meg a Q2, főleg ha esni fog. Márpedig az előrejelzés szerint ez várható. Szóval ez volt ‘A’ lehetőség a Q2-be kerülésre. A magam részéről akár a top 3 is összejöhetett volna, mert megvolt hozzá a tempóm. Aztán viszont nem működött a fék. Ez egy technikai probléma, van ilyen. Remélhetőleg holnapra megoldódik” – dohogott a fiatalabbik Espargaro.

Márquez szerint egyébként az alapok jók. „Már az egyik szabadedzésről a másikra is változtattunk, aminek köszönhetően kezdtem magam jobban érezni a motoron. A végén aztán megint máshogy nézett már ki a motor. Elöl egyre biztosabb a motor.