szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMotoGP-futamot is rendezne Szaúd-Arábia

MotoGP-futamot is rendezne Szaúd-Arábia

A MotoGP-vel bővülhetne azon technikai sportágak listája, amelyet Szaúd-Arábia vendégül látott már. Ez az ország terve.

- Hirdetés -

A tavalyi után napokon belül már a második Szaúd-Arábiai Nagydíjat rendezik az F1-ben. Évek óta van az országban Formula E-futam, valamint 2020 óta pedig itt zajlik a Dakar-rali is. A portfólió következő darabja pedig a MotoGP lehet.

Ez a bukóterek hiánya miatt biztos, hogy nem az F1-es versenyhelyszínen, a Jeddah Corniche Circuiten történne meg. A potenciális MotoGP-pálya így a Qiddiya néven ismert, Rijád melletti szórakoztatóközpont területén lehetne. A pálya egyébként már létezik is, azt egy esetleges pozitív döntés esetén még MotoGP-kompatibilissé kellene tenni.

Úgy gondolom, már jelenleg is mi vagyunk a motorsport otthona a régióban. Hiszen három FIA-világbajnoki sorozatot is vendégül látunk” – fogalmazott optimistán Szaúd-Arábia sportminisztere, Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal. “Ezt szeretnénk bővíteni a közeljövőben. Jelenleg a MotoGP-versenyrendezésről zajlik a diskurzus. Ez természetesen egy jelentősen eltérő versenypályát igényelne Dzsiddához képest. A motorversenyek rendezéséhez teljesen más pályára van szükség. Qiddiya viszont az ott épülő versenypályával mindenképp alkalmas lenne erre.

A Forma-1 jelenleg, illetve Katar esetében majd 2023-ban, négy versenyt rendez a Közel-Keleten. A MotoGP versenynaptára a térségből jelenleg csak Katart tartalmazza. Az ottani versenyt először még a 2004-es szezonban rendezték meg a Losail International Ciurcit aszfaltcsíkján.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)