2024. március 29. 01:24
KezdőlapMotoGP"Nincs mit bizonyítanom" - Darryn Binder csapatát is meglepte

„Nincs mit bizonyítanom” – Darryn Binder csapatát is meglepte

Binder többek között testvérével is ádáz küzdelmet vívott abban a hatalmas bolyban a középmezőnyben.

„Harcoltam velük, de ez nem jelenti, hogy elvesztettem a kontroltt, vagy piszkos manőverhez nyúljak. A legközelebb a kontakthoz akkor voltam, amikor a bátyám jött belülről, ott egy kicsit megijedtem. Amikor beszúrt, egy lehetőséget használt ki, mert Aleix előzött, és emiatt kicsit szélesen fordultam, és próbáltam visszajönni neki, Brad viszont mindkettőnket egyszerre előzött. Szerintem kicsit meglepődött, hogy ennyire elöl látott a versenyen, de nagyon örült nekem.”

A teljesítménye különösen annak fényében lenyűgöző, hogy először ment ezeken az esőgumikon.

„Már a kivezető körön éreztem, mennyire jól tapadnak az esőgumik. Végig nyomtam, előztem is többet, és miközben pontszerző helyen voltam, utolértem az előttem lévőket. Később megelőztem a testvérem, ami nagyon király volt, a végefelé viszont, amikor a boly elejében voltam már, elkezdtem szenvedni a hátsó gumikkal. Minden bizonnyal elkoptak egy kicsit, és már nem tudtam úgy menni, mint az elején. Ezért a végén már csak próbáltam feltartani, mert két kör volt hátra, és szerettem volna a boly elején maradni.  

Forrás: RNF Yamaha
Összességében nagyon jó tapasztalatszerzés volt az esőről, és boldog vagyok, úgy érzem, ennél jobban nem alakulhatott volna. Nem lesz mindig ilyen könnyű jó eredményekért harcolni, szóval a legjobbamat kell nyújtanom. Jó lett volna nyolcadikként végezni, de a 10. hely is jobb, mint a semmi, és örülök ennek is.”

Binder után a következő újonc Raul Fernandez volt, de ő már a pontszerző helyeken kívül. Köztük viszont olyan versenyzőket tartott maga mögött, mint a katari győztes Bastianini, vagy a gyári csapatban lévő Pol Espargaro, vagy Francesco Bagnaia.

„Nem nagyon kell senkinek bizonyítanom. Volt egy lehetőségem, amiből a legtöbbet próbáltam kihozni. Minden alkalommal a legjobbamat próbálom nyújtani. Néha egy-két szabadedzésen vannak kisebb gondok, de a versenyeken mindig jobb voltam. A versenynapon a körülményektől függetlenül odateszem magam. A múltban a bukásaimat jegyezték meg, de most azt érzem, még a 80%-át se hozom ki annak, ami ebben a motorban van. Nyilván követek el hibákat, amíg keresem az utam, de azt érzem a Moto3-ban néhányszor túlzásba vittem, mert sokat akartam – többet, mint amire a motor képes volt. De ez már a múlté, és most tanulni és fejlődni próbálok. Nem szabad elfelejtenem, hogy nem lesz minden hétvége ilyen szórakoztató, és Argentínában már a valósággal szembesülök.”

Forrás: RNF Yamaha

Az RNF Yamaha csapatfőnöke, Razlan Razali is elképedt versenyzője teljesítményén.

„Darryn-re csak annyit tudok mondani: wow! Ez a 10. hely lenyűgöző egy újonctól, aki sok versenyzővel harcolt. Az esős képességei igazán látványosak, és különösen örülünk neki. Kiélvezzük ezt a pillanatot Darryn-nel, aki most a legjobb újonc, és aztán megyünk tovább Argentínába.”