2024. április 20. 18:33
KezdőlapMotoGPGardner sisakja teli volt vízzel

Gardner sisakja teli volt vízzel

Poncharal nyugodt volt, mikor látta gyülekezni a felhőket, hiszen Remi Gardner igazi esőmenőnek számít. Azonban hiba csúszott a számításba.

A verseny után kiderült, hogy Gardner végig küzdött a látási viszonyokkal, mivel sisakja megtelt vízzel, így nem tudott jó eredményt szállítani a csapatnak.

„Természetesen frusztrált Remy teljesítménye, mivel tudom, hogy ő nagyon erős esős körülmények között.” – kezdi Poncharal, szavait a Crash.net idézi.

„Nem értettem, miért nem tudja tartani a tempót az előtte haladó csapattársával és a többiekkel. Amikor bejött a bokszba, nem volt boldog. A sisakja teli volt vízzel, ami jelentősen csökkentette számára a látási viszonyokat. Ezen a szinten, ha már ilyen sokat belefektetsz egy futamba, kár, hogy egy ilyen jellegű probléma miatt, ami felmerült, nem tudsz jó eredményt elérni és ezt nehéz elfogadni. Ettől kezdve arra koncentrált, hogy be tudja fejezni a futamot, ami jó, mivel nagyon sokat tanult a gumikról és a motorjáról esős körülmények között. Úgy gondolom, ha nem merül fel ez a probléma, harcolni tudott volna Raúllal és a többiekkel a pontokért.”

Természetesen maga Gardner is megszólalt a téma kapcsán:

„Hogy őszinte legyek, többet vártam a futamtól. Az eső okozott némi problémát. Nem tudtam javulni, amikor a többiek mögött voltam, de legalább be tudtam fejezni a versenyt, és sok tapasztalatot gyűjtöttem. Az utolsó pár körben már sikerült magamra találnom, mert kevesebb víz szivárgott a sisakrostély alá, így képes voltam jobb szektoridőket futni. Próbálok pozitívan gondolkodni és a következő versenyre összpontosítani.”

Forráscrash.net