2024. március 29. 13:19
KezdőlapMotoGPNakagami a késleltetett kezdés nyertese

Nakagami a késleltetett kezdés nyertese

A tegnapi napon beszámoltunk arról, hogy Takaaki Nakagami pozitív koronavírus tesztje miatt nem tud részt venni az Argetin Nagydíj versenyhétvégéjén. A logisztikai problémák miatt elhalasztott pénteki napnak valószínűleg ő örül egyedül a mezőnyben – mégis rajthoz állhat negatív PCR tesztje után.

Takaaki Nakagami számára nagy szerencse a 2022-es Argentin GP csúsztatott hétvégi menetrendje. Csütörtökön az LCR Honda bejelentette, hogy a japán versenyző kihagyni kényszerül a közelgő versenyhétvégét a pozitív Covid-19 tesztje miatt, de most jó híreket közöltek: a pilóta néhány órával ezelőtt negatív tesztet produkált, így már úton van Argentínába. A versenyhétvége későbbi kezdése miatt, valószínűleg időben meg fog érkezni a helyszínre.

Lucio Cecchinello csapatfőnök elárulta: „A hét elején, mielőtt elindult volna Argentínába, Taka tesztje pozitív lett, de a CT értéke magas volt, ami alacsony vírusszámra utal, és nem voltak tünetei.”

A 30-nál nagyobb CT-érték (detektális ciklus küszöbérték) a Robert Koch Intézet által meghatározott irányadó érték arra, hogy egy fertőzött személy nem fertőző.

„Orvosi tanácsadónkkal együtt úgy döntöttünk, hogy kétnaponta megismételjük a tesztet” – folytatta Cecchinello. „Nakagami mostanra már produkált néhány negatív tesztet, és szombat reggel, az IRTA-val és a Dornával egyeztetett időpontra megérkezik a paddockba.”