szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPNakagami a késleltetett kezdés nyertese

Nakagami a késleltetett kezdés nyertese

A tegnapi napon beszámoltunk arról, hogy Takaaki Nakagami pozitív koronavírus tesztje miatt nem tud részt venni az Argetin Nagydíj versenyhétvégéjén. A logisztikai problémák miatt elhalasztott pénteki napnak valószínűleg ő örül egyedül a mezőnyben – mégis rajthoz állhat negatív PCR tesztje után.

- Hirdetés -

Takaaki Nakagami számára nagy szerencse a 2022-es Argentin GP csúsztatott hétvégi menetrendje. Csütörtökön az LCR Honda bejelentette, hogy a japán versenyző kihagyni kényszerül a közelgő versenyhétvégét a pozitív Covid-19 tesztje miatt, de most jó híreket közöltek: a pilóta néhány órával ezelőtt negatív tesztet produkált, így már úton van Argentínába. A versenyhétvége későbbi kezdése miatt, valószínűleg időben meg fog érkezni a helyszínre.

- Hirdetés -

Lucio Cecchinello csapatfőnök elárulta: “A hét elején, mielőtt elindult volna Argentínába, Taka tesztje pozitív lett, de a CT értéke magas volt, ami alacsony vírusszámra utal, és nem voltak tünetei.”

A 30-nál nagyobb CT-érték (detektális ciklus küszöbérték) a Robert Koch Intézet által meghatározott irányadó érték arra, hogy egy fertőzött személy nem fertőző.

“Orvosi tanácsadónkkal együtt úgy döntöttünk, hogy kétnaponta megismételjük a tesztet” – folytatta Cecchinello. “Nakagami mostanra már produkált néhány negatív tesztet, és szombat reggel, az IRTA-val és a Dornával egyeztetett időpontra megérkezik a paddockba.”