szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPNakagami a késleltetett kezdés nyertese

Nakagami a késleltetett kezdés nyertese

A tegnapi napon beszámoltunk arról, hogy Takaaki Nakagami pozitív koronavírus tesztje miatt nem tud részt venni az Argetin Nagydíj versenyhétvégéjén. A logisztikai problémák miatt elhalasztott pénteki napnak valószínűleg ő örül egyedül a mezőnyben – mégis rajthoz állhat negatív PCR tesztje után.

- Hirdetés -

Takaaki Nakagami számára nagy szerencse a 2022-es Argentin GP csúsztatott hétvégi menetrendje. Csütörtökön az LCR Honda bejelentette, hogy a japán versenyző kihagyni kényszerül a közelgő versenyhétvégét a pozitív Covid-19 tesztje miatt, de most jó híreket közöltek: a pilóta néhány órával ezelőtt negatív tesztet produkált, így már úton van Argentínába. A versenyhétvége későbbi kezdése miatt, valószínűleg időben meg fog érkezni a helyszínre.

Lucio Cecchinello csapatfőnök elárulta: “A hét elején, mielőtt elindult volna Argentínába, Taka tesztje pozitív lett, de a CT értéke magas volt, ami alacsony vírusszámra utal, és nem voltak tünetei.”

A 30-nál nagyobb CT-érték (detektális ciklus küszöbérték) a Robert Koch Intézet által meghatározott irányadó érték arra, hogy egy fertőzött személy nem fertőző.

“Orvosi tanácsadónkkal együtt úgy döntöttünk, hogy kétnaponta megismételjük a tesztet” – folytatta Cecchinello. “Nakagami mostanra már produkált néhány negatív tesztet, és szombat reggel, az IRTA-val és a Dornával egyeztetett időpontra megérkezik a paddockba.”