szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPEspargaró: A fiatalok bánhatják, hogy kikosarazzák az Apriliát

Espargaró: A fiatalok bánhatják, hogy kikosarazzák az Apriliát

Aleix Espargaró nem érti azokat a fiatalokat, akik inkább kivárnak, minthogy bevállalják az Aprilia kínálta lehetőséget. Győzelmét nekik is címzi.

- Hirdetés -

Az Aprilia és maga Aleix Espargaró is először tudott nyerni a legnagyobbak között, utóbbi ráadásul teljes MotoGP-pályafutása során. Kiböjtölte tehát ezt a katalán motoros, de így számára még édesebb lehet a siker.

Espargaró a maga szempontjából inkább erre szavaz, és nem érti azokat az opportunista fiatalokat, akiknem nem fűlik a foguk ahhoz, hogy felüljenek az Aprilia motorjára.

A 32 éves motoros szerint ráadásul nem csak hogy megérte várni erre a pillanatra, hanem még bőven van a szezonjukban. “Ott vagyunk azok között, akik a versenyeken győzelemért tudnak harcolni. Ettől még persze nagyon nehéz lesz, de az esélyünk megvan, ez biztos!” – idézi Espargaró szavait a crash.net. “Ahogy azt mondtam is korábban, nagyon megérdemeltük ezt a sikert. Persze továbbra is két lábbal kell a földön állnunk, de ha nem vétünk komoly hibákat, minden egyes hétvégén a dobogóért és futamgyőzelmekért fogunk harcolni. Soha nem fókuszáltam még ennyire. Nagyon örülök ennek a sikernek, de már a következő futamok járnak a fejemben. A COTA, Portimao, Jerez… Ráadásul én már a karrierem vége felé közeledek, így pedig pláne szeretném ezeket az éveket a lehető legjobban letudni.

Sokáig kellett, hogy böjtöljön az Apriliánál 2017 óta versenyző Aleix Espargaró, mire tavaly egyáltalán dobogóra állhatott, idén pedig futamot tudott nyerni. Ő kivárta a sorát, és ennek alkalmából oda is szólt azoknak a fiataloknak, akik rangon alulinak érezték-érzik az olasz motort.

Megpróbálhatnék én most Moto2-es srácokat meggyőzni, hogy jöjjenek az Apriliához, de a többségük valószínűleg azt mondaná: ‘inkább várok egy másik motorra’. Ez pedig pláne még inkább motivál. Aztán majd azt fogom nekik mondani: emlékezz arra a napra, amikor nemet mondtál az Apriliának. A fiatalok mostantól egyre inkább reális karrieropcióként tekinthetnek az Apriliára.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)