2024. április 19. 14:33
KezdőlapMotoGPZarco szerint még mindig nem épp kezesbárány a Ducati

Zarco szerint még mindig nem épp kezesbárány a Ducati

Hiába szerzett pole-t és végzett másodikként a Portugál Nagydíjon, Johann Zarco szerint a Ducati még mindig egy nagyon nehezen kezelhető motor.

A téli tesztek alapján egyöntetű vélemény volt, hogy a Ducati a MotoGP-rajtrács legjobb motorja. Az olaszok uralták a teszteket, aztán viszont megérkezett a tényleges szezon. A változtatásokhoz a ducatisok számára a vártnál tovább tart hozzászokni, például kigyorsítani kimondottan nehéz a Desmosedicivel.

A szezonkezdet során Enea Bastianini bizonyult a Ducati legjobbjának, igaz, ő Portugáliában kiesett. Portimaóban Johann Zarcónak jött ki a legjobban a lépés, aki azután, hogy a pole-ból indulhatott, végül második lett a futamon. Ettől viszont szerinte még nem szűntek meg a problémáik Borgo Panigaléban.

Értem azt, hogy miért szoktuk mondani, hogy Európa vízválasztó, és ilyenkor derül ki, ki lehet jó és kinek lehetnek problémái innentől” – gondolkodott el Zarco a mezőny és saját helyzetén. „De most egyszerűen túl sokan vagyunk dobogós helyezésekre. Még saját magamtól sem számíthattam ilyen erős versenyre. Mondjuk azt, hogy én is egyike vagyok ennek a csoportnak, aki a győzelmekre, de minimum a dobogós helyezésekre esélyes lehet. Aki viszont Portimaóban tökéletesen csinált mindent, az Fabio (Quartararo). Ezzel egyébként még nem kaptuk meg az idei képet az európai szezonról. Egyszerűen Fabio ennyire jó volt itt már tavaly is, és ezt megint meg tudta csinálni.

Szép az eredmény, jó az eredmény, de Zarco szerint bőven van még munka a Ducati háza táján. „Néha még mindig nagyon nehéz bánni a Ducatival. De ha erre megtaláljuk egyszer a megoldást – és vagyunk nyolcan – akkor idővel többen lehetünk ott a Ducati motorjain az első helyek valamelyikén.

Második helyének köszönhetően Johann Zarco jelenleg ötödik, 51 szerzett ponttal.