2024. április 20. 05:44
KezdőlapMotoGPAlex Rins: A Suzukinál nincs első és második pilóta

Alex Rins: A Suzukinál nincs első és második pilóta

A világbajnoki tabella állása szerint Quartararo és Rins is 69-69 ponttal áll holtversenyben az élen. A francia szerint a spanyol vb-esélyes.

Nem mindennapi mutatványt vitt végzek múlt héten Alex Rins, hiszen az utolsó rajtsorból indulva végül a negyedik helyen hozta be a Suzukit. Quartararo minden tisztelettel megjegyezte, hogy akár Rins is lehetne az összetett győztes.

„Megtiszteltetés számomra ez a kijelentés” – kezdi Rins.

„Eddig 5 futamon vagyunk túl, és ez a valaha volt leghosszabb MotoGP-szezon. Meglátjuk, hogy alakul, de remélem, hogy a végső megmérettetésnél is világbajnoki címről beszélhetünk-e majd.”

Eddig a két spanyol suzukis közül Rins teljesít jobban. Mir még nem rendelkezik dogobós helyezéssel idén, azonban csapattársa csak úgy gyűjti be a jobbnál jobb eredményeket. Rins szerint azonban náluk nincs olyan, hogy első és második pilóta.

„A Suzuki nem ilyen csapat, itt nincs ilyen megkülönböztetés. Megpróbálok mindent beleadni a boksz egyik oldaláról, míg Joan ugyanezt teszi a másikról. Egyenlőként vagyunk kezelve. Az viszont biztos, hogy tavaly kaptunk egy új vázat. Értelem szerűen az a pilóta kapja meg először, aki jobban áll a világbajnokságban. Természetesen minden versenyző úgy van bekötve, hogy először a csapattársat kell megverni, de nálunk nincs első és második csapaton belül.”