2024. március 29. 01:38
KezdőlapMotoGPBastianini: "Az első benyomás elég jó volt."

Bastianini: „Az első benyomás elég jó volt.”

Enea Bastianini másodikként zárta a pénteki napot Jerezben, megelőzve összes márkatársát. Ennek ellenére nem volt teljesen elégedett a szabadedzések után.

„A gyors köröm nem volt rossz, de a tempót tekintve nem voltunk túl gyorsak” – foglalta össze Enea Bastianini pénteki napját. „Hiányzik a tapadás. Ha felállítom a motort, nem tudom az erőt átvinni. Dolgoznunk kell rajta” mondta el problémáit.

„Minden más volt a gyors köröknél, jó érzésem volt” – tette hozzá a Gresini Ducati versenyzője. „Meglátjuk, hogy holnap hogy megy, de az első benyomás elég jó volt. Javultunk. Kipróbáltunk néhány dolgot, és minden jól ment.”

Az összesített időmérőn a második helyen álló Bastianinit két tized választotta el Fabio Quartararo pénteki legjobb idejétől, de a mögötte végző Bagnaia és Martin 0,100 másodpercen belül volt hozzá képest, így elég szorosan indult a nyitónap az első helyeken.

Pozitívan áll a hétvége további alakulásához, de vannak még fenntartásai ezzel kapcsolatban, hiszen a körülmények nem voltak tökéletesek az első napon.  „Még nem tartok mindent kézben, de nem vagyunk messze. A lejtő elég nehéz volt és főleg a körülmények miatt. Voltak helyek, ahol még mindig víz volt, például a 2-es és a 8-as kanyarban és egy kicsit az 5-ös kanyar bejáratánál. A helyzet egy kicsit kritikus volt.

Bastianini célja a szezon kezdete óta a top 5 elérése minden helyszínen. „Ezt mára elértük.” – mondta el az olasz.