szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: Visszatértem!

Bagnaia: Visszatértem!

Először nyert 2022-ben Francesco Bagnaia. A Spanyol Nagydíj során az olasz minden egyes kört az élen töltött, így érthetően megjött az önbizalma.

- Hirdetés -

Fabio Quartararo csak megszorongatni tudta, legyőzni nem: Bagnaia Jerezben első győzelmét szerezte 2022-ben. Az olasz ráadásul már a pole-ból is indulhatott, valamint rajt-cél győzelmet aratott. Imponáló magabiztosság tehát a Ducati motorosától, amit láthattunk vasárnap.

Életem egyik legjobb rajtja volt” – lelkendezik Bagnaia. “Ezzel a motorral mindig nagy küzdelem, hogy ne egykerekezzek a rajtnál. Ott viszont minden tökéletesen alakult. A kettes kanyarban figyelnem kellett, mert hallottam, hogy ott van Fabio mögöttem. Aggódtam a 12-es kanyarban, mert tudtam, hogy ott nagyon erős. Az első körben csak őt igyekeztem akadályozni, aztán kezdtem tempót menni.

- Hirdetés -

Ez elég jól sikerült Bagnaia részéről. És ez kellett is ahhoz, hogy ismét helyzetbe hozza magát. “Optimista voltam a tesztek után, de aztán a valóság kicsit mást hozott nekünk. Küszködtem. Aztán viszont sikerült összehangolni a stílusomat a motorral. Ehhez a motorhoz kicsit más kell, mint korábban. Most pedig visszatértem. Eszerint kell folytatni a továbbiakban. Több pontot viszont nem szórakozhatok el, mert már így is 33 pont a lemaradásom. Itt az ideje felzárkózni kicsit.

A vb-tabellát Fabio Quartararo vezeti 89 megszerzett ponttal, ez héttel több, mint amennyivel Aleix Espargaró rendelkezik. Győzelmének köszönhetően, amely egyben első dobogója is volt 2022-ben, Pecco Bagnaia jelenleg 56 ponton áll.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)