szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMorbidelli küzd a Yamaha irányíthatóságával

Morbidelli küzd a Yamaha irányíthatóságával

Franco Morbidelli a 15. helyen végzett a Le Mans-i versenyen. Hogy ennek mi volt az oka, a futam utáni nyilatkozatában fejtette ki.

- Hirdetés -

Annak ellenére, hogy Franco Morbidelli optimistán tekintett a francia nagydíjhétvégére, elég döcögősre sikerült számára. A pénteki edzéseken két bukást is elszenvedett , a szombati kvalifikáción pedig a 19. helyet tudta csupán megszerezni. Korábban azt nyilatkozta, ha javulnak az időmérőn, akkor jó versenyük lehet. Ez nem sikerült Le Mans-ban. “Nehéz verseny volt, mert messziről indultam” – mondta el Morbidelli lehangoltan utólag. “Tudjuk, hogy amikor ilyen hátulról indulunk, akkor nehezen találjuk meg a vonalvezetést, és nehezen tudjuk kihozni a maximumot.”.

Morbidelli a 15. helyen fejezte be a versenyt, ami alapvetően sem fényes eredmény, de ha azt nézzük hány bukás történt a futamon, még rosszabb helyzetet feltételez. Az olasz pilóta 29 másodperccel maradt le a futamgyőztes Enea Bastianini mögött, de csapattársával, Fabio Quartararóval szemben is 25 másodperc volt a hátránya. A szezon eddigi hét futamából haton a top 10-en kívül végzett. Morbidelli a Francia Nagydíjon nyolc másodperccel maradt le az első tíztől. Ennek ellenére ő volt a második legjobb Yamaha-pilóta a francia csapattársa mögött.

Az egyetlen reménysugár a 2020-as MotoGP második helyezettjének: “A vasárnap reggeli bemelegítés. Ott sikerült egy tisztességes köridőt futnom használt gumikon, és jobban megértettem a motor néhány aspektusát”magyarázta Morbidelli.

A szezon eddigi gyenge teljesítményének fő okaként az olasz a következőket nevezte meg: “A probléma az, hogy a motor arra megy, amerre szeretném. Nagy erőfeszítésbe kerül, hogy a kívánt irányba kormányozzam a motort. Nem olyan könnyű nekem, mint amilyennek lennie kellene. Azon kell dolgoznunk, hogy kevesebb erőfeszítéssel érjük el ugyanazt a teljesítményt.”