2024. március 28. 14:59
KezdőlapMotoGPMorbidelli küzd a Yamaha irányíthatóságával

Morbidelli küzd a Yamaha irányíthatóságával

Franco Morbidelli a 15. helyen végzett a Le Mans-i versenyen. Hogy ennek mi volt az oka, a futam utáni nyilatkozatában fejtette ki.

Annak ellenére, hogy Franco Morbidelli optimistán tekintett a francia nagydíjhétvégére, elég döcögősre sikerült számára. A pénteki edzéseken két bukást is elszenvedett , a szombati kvalifikáción pedig a 19. helyet tudta csupán megszerezni. Korábban azt nyilatkozta, ha javulnak az időmérőn, akkor jó versenyük lehet. Ez nem sikerült Le Mans-ban. „Nehéz verseny volt, mert messziről indultam” – mondta el Morbidelli lehangoltan utólag. „Tudjuk, hogy amikor ilyen hátulról indulunk, akkor nehezen találjuk meg a vonalvezetést, és nehezen tudjuk kihozni a maximumot.”.

Morbidelli a 15. helyen fejezte be a versenyt, ami alapvetően sem fényes eredmény, de ha azt nézzük hány bukás történt a futamon, még rosszabb helyzetet feltételez. Az olasz pilóta 29 másodperccel maradt le a futamgyőztes Enea Bastianini mögött, de csapattársával, Fabio Quartararóval szemben is 25 másodperc volt a hátránya. A szezon eddigi hét futamából haton a top 10-en kívül végzett. Morbidelli a Francia Nagydíjon nyolc másodperccel maradt le az első tíztől. Ennek ellenére ő volt a második legjobb Yamaha-pilóta a francia csapattársa mögött.

Az egyetlen reménysugár a 2020-as MotoGP második helyezettjének: „A vasárnap reggeli bemelegítés. Ott sikerült egy tisztességes köridőt futnom használt gumikon, és jobban megértettem a motor néhány aspektusát”magyarázta Morbidelli.

A szezon eddigi gyenge teljesítményének fő okaként az olasz a következőket nevezte meg: „A probléma az, hogy a motor arra megy, amerre szeretném. Nagy erőfeszítésbe kerül, hogy a kívánt irányba kormányozzam a motort. Nem olyan könnyű nekem, mint amilyennek lennie kellene. Azon kell dolgoznunk, hogy kevesebb erőfeszítéssel érjük el ugyanazt a teljesítményt.”