2024. április 23. 23:17
KezdőlapMotoGPEspargaró bicskája beletört a VR46-osokba

Espargaró bicskája beletört a VR46-osokba

Aleix Espargaró úgy véli, Marini és Bezzecchi miatt nem volt esélye arra, hogy az Olasz Nagydíj győzelmére esélye legyen.

A 2022-es szezon legutóbb teljesített négy futamából Aleix Espargaró kivétel nélkül mindegyiken dobogóra állhatott. Az Aprilia motorosa ahogy minden azt megelőző alkalommal, legutóbb Mugellóban is harmadikként zárt. A rutinos katalán ráadásul az összetettben is jól áll, hiszen hátránya mindössze nyolc pont a vb-címvédő Fabio Quartararo mögött. És mégis, Espargaró kicsit keserű szájízzel beszél a futamról. Frusztrációjának tárgya pedig a Mooney VR46 csapata.

Arról álmodtam, hogy a győzelemért harcolhatok itt” – sajnálkozik Espargaró. „De a VR46-osok miatt erre nem volt esélyem. Egyszerűen túl sokáig ragadtam be mögéjük. Nagyon jó munkát végeztek, hiszen nem túl tapasztaltak, mégis gyorsak és pontosak tudtak lenni. Arra számítottam, hogy többet fognak hibázni, de végül ez nem történt meg. Szóval nehéz volt megelőzni őket.

Espargaró viszont tőle megszokott módon sportszerű a két VR46-os fiatallal. „Le a kalappal előttük, jó munkát végeztek. Mire megelőztem őket, már túl késő volt. Ettől függetlenül alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel. Jó munkát végzett az Aprilia. Tudtam, hogy a hetedik helyről nehéz lesz, de végtére is negyedszer vagyok már dobogón egymás után.

Espargaró új erőforrást kapott Mugellóra. „Ez viszont nem lehet kifogás. A motor jó volt és gyors. Le sem maradtam a Ducatik mögött. Egyszerűen nem voltam elég jó, ha előzésekre került volna a sor. Az elején például Fabio (Quartararo) előtt voltam, de túl könnyen előzött meg engem. Ráadásul a Ducatik mellett is sokkal könnyebben elment.