2024. április 26. 23:51
KezdőlapMotoGPDarryn Binder: Megérdemlem, hogy itt legyek!

Darryn Binder: Megérdemlem, hogy itt legyek!

Bár pontot most sem tudott szerezni, eddigi talán legjobb futamát teljesítette Mugellóban Darryn Binder. Meg is jött az önbizalma.

Az újonc Darryn Binder egyelőre egyetlen alkalommal tudott pontot szerezni. A dél-afrikai motoros a szezon második futamán, a kaotikus Indonéz Nagydíjon lett tizedik. Nem jött össze ez neki Mugellóban sem, ugyanis tizenhatodikként intették le. Mégis, az RNF Yamaha motorosa elégedetten tudott nyilatkozni.

Binder olasz futama olyan jól sikerült, hogy márkatársai közül csak a vb-aspiráns Fabio Quartararo végzett nála jobb helyen.

Az egész versenyen mögöttem volt, aztán a végén a szélárnyékot kihasználva meg tudott előzni 31 ezredmásodperccel” – fogalmazott frusztráltan Morbidelli, Binder utolsó pillanatos előzésére utalva.

Egyértelműen ez volt a legjobb versenyem” – mondja Binder a crash.net kérdésére válaszolva. „Persze a pozícióm Mandalikán jobb volt, de ez volt az első olyan verseny, ahol az elejétől a végéig teljes elánnal hajtani tudtam. Pénteken megtaláltam a ritmust, és ez elvitt az egész hétvégén. Szóval az egész hétvégén nagyon boldog voltam a dolgok alakulásával. Nagy kár a hosszúkörös büntetésért. Szerencsére viszont vissza tudtam zárkózni.

A 24 éves motoros önigazolást nyert múlt hétvégén. „Minden egyes körrel jobban értettem, mikor és hogyan esik vissza a gumi teljesítménye. Versenyezni tudtam, emellett pedig tanulni. Én voltam a második yamahás, ez pedig elégedettséggel tölt el. Megérdemlem, hogy itt legyek! Tudom, hogy kell motort vezetni, és tudom, hogy kell jól csinálni.

A Moto3-ból egyből a királykategóriába felkerülő Binder indonéz pontjaival jelenleg a tabella 22. helyén áll.

Forráscrash.net