2024. március 28. 11:43
KezdőlapMotoGPTestvére szerint Márquez nagy tehertől szabadul meg

Testvére szerint Márquez nagy tehertől szabadul meg

Régóta bajlódik törött, majd háromszor műtött jobb karjával Marc Márquez. A testvér, Álex szerint a negyedik operációval ennek remélhetőleg vége.

Marc Márquez megpróbálkozott azzal, hogy teljesítse az Olasz Nagydíjat, de szombaton óriásit esett. Még aznap jött a hír, hogy korábban már háromszor operált karját negyedszer is műtik, így újabb hosszabb kihagyásra kényszerül. Helyén tehát az újabb kihagyás során ismét a tesztpilóta Stefan Bradl versenyez majd.

Testvére, Álex szerint Marc Márquez jobban is jár így. „Ezzel egy elég nagy tehertől szabadul meg. Azt gondolom, boldogabb így. Még szombaton nálam vacsoráztunk, és tényleg kisimultabbnak tűnt. De ehhez így is kell hozzáállni. A korábbi műtétei során sokkal jobban aggódott. Tudja, hogy ez is komplikált lesz, de nem annyira, mint az előző.

A paddock előzetes találgatásai szerint ha vissza is térhet 2022-ben, Márquez jobban jár, ha már 2023-ra koncentrál. Addig is jöhet Stefan Bradl, aki egyszer őt helyettesítve, egyszer pedig szabadkártyásként indult. Álex addig is szívesen tesztel a Hondának, ha arra kérik, elvégre a motor fejlesztésével is haladni kellene.

Mondtam a Hondának, szívesen kipróbálok új dolgokat. Nyitott vagyok az ilyen jellegű munkára. Talán nem rosszak a visszajelzéseim, meg egyébként is, azok nagyon hasonlítanak Marc-éra. Szóval ha a Honda igényli ezt, én szívesen állok rendelkezésre. Rengeteg van még hátra a szezonból, és jó lenne egy jobb motor. A jó hír, hogy a probléma nem az erőforrással van.

Forráscrash.net