2024. április 25. 14:34
KezdőlapMotoGPNakagami: Kérdéses, hogy kibírja-e a vállam

Nakagami: Kérdéses, hogy kibírja-e a vállam

A 2 héttel ezelőtti horrorisztikus bukás minden résztvevője jelen volt a pénteki első két szabadedzésen. Nakagami 12.-ként zárt.

Az ominózus baleset után nem gondoltuk volna, hogy Takaaki Nakagami ilyen gyorsan visszatér. A japán versenyző legjobb hondásként a 12. helyet érte el a pénteki szabadedzések összesített eredménye alapján. Rendkívül szoros a mezőny, de a jó teljesítmény szombatra is elkísérte Nakagamit. A harmadik szabadedzésen kevesebb, mint fél másodperccel maradt el Pecco Bagnaiától, így a 8. helyen fejezte be az FP3-at.

Természetesen jogos a japán versenyző aggodalma, mivel még nincs 100%-os állapotban, így benne van, hogy a futamot nehezebben fogja bírni fizikailag.

„Az első szabadedzés előtt kaptam egy tapaszt az orvosoktól, ami nagyon jól működik.” – kezdi Nakagami.

„Nem igazán érzem jól magam a motoron, mert a bal kanyarokban problémát okoz a vállam. Pár körig bírja a terhelést, de kérdéses, hogy ez teljes versenytávon is így lesz-e. Szerencsére fájdalomcsillapítót nem kaptam. Pénteken elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy képes vagyok-e értékelhető időket futni. A tempóm konstans volt, szóval ennek nagyon örülök.”

Az említett bukás spanyol résztvevője, Álex Rins ugyan pénteken pályára gurult, de a szombati napon úgy döntött, nem folytatja a hétvégi szereplést csuklósérülésére hivatkozva.