csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPNakagami: Kérdéses, hogy kibírja-e a vállam

Nakagami: Kérdéses, hogy kibírja-e a vállam

A 2 héttel ezelőtti horrorisztikus bukás minden résztvevője jelen volt a pénteki első két szabadedzésen. Nakagami 12.-ként zárt.

- Hirdetés -

Az ominózus baleset után nem gondoltuk volna, hogy Takaaki Nakagami ilyen gyorsan visszatér. A japán versenyző legjobb hondásként a 12. helyet érte el a pénteki szabadedzések összesített eredménye alapján. Rendkívül szoros a mezőny, de a jó teljesítmény szombatra is elkísérte Nakagamit. A harmadik szabadedzésen kevesebb, mint fél másodperccel maradt el Pecco Bagnaiától, így a 8. helyen fejezte be az FP3-at.

Természetesen jogos a japán versenyző aggodalma, mivel még nincs 100%-os állapotban, így benne van, hogy a futamot nehezebben fogja bírni fizikailag.

“Az első szabadedzés előtt kaptam egy tapaszt az orvosoktól, ami nagyon jól működik.” – kezdi Nakagami.

“Nem igazán érzem jól magam a motoron, mert a bal kanyarokban problémát okoz a vállam. Pár körig bírja a terhelést, de kérdéses, hogy ez teljes versenytávon is így lesz-e. Szerencsére fájdalomcsillapítót nem kaptam. Pénteken elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy képes vagyok-e értékelhető időket futni. A tempóm konstans volt, szóval ennek nagyon örülök.”

Az említett bukás spanyol résztvevője, Álex Rins ugyan pénteken pályára gurult, de a szombati napon úgy döntött, nem folytatja a hétvégi szereplést csuklósérülésére hivatkozva.