péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPPuig reméli, Márquez még idén visszatérhet

Puig reméli, Márquez még idén visszatérhet

Nem csak versenyzőként, a Honda fejlesztésében is az egyik legfontosabb láncszem Marc Márquez. A csapatfőnök éppen ezért számítana rá még idén.

- Hirdetés -

Nemrég negyedszer is megműtötték Marc Márquez továbbra sem egészséges jobb karját. Arról még nincs konkrét információ, hogy a nyolcszoros világbajnoknak mennyit kell kihagynia. Az viszont egyértelműnek látszik, hogy a Repsol Honda motorosára hosszú-hosszú kényszerpihenő vár. Legyen a kihagyás akármennyi, Alberto Puig csapatfőnök reméli, Márquez még idén visszatérhet. A visszarázódás mellett ugyanis fontos szerep hárulna rá a 2023-as motor fejlesztésében is.

Céldátumot akkortól lehet megszabni, ha a csontok elkezdenek majd összeforrni” – mondta el Puig Márquez visszatérésével kapcsolatban a spanyol DAZN kérdésére. “Ezt pedig mindenki tudja, mennyire hosszú idő is lehet. A legfontosabb hír jelenleg, hogy nem lépett fel semmilyen komplikáció, a gyógyulási folyamat pedig szépen halad.

Azért Puignak vannak vágyai Márquez visszatérését illetően. “Az orvosok azt mondták, hogy ha a csontok elkezdtek összeforrni, és nincs semmilyen komplikáció, akkor beszélhetünk majd visszatérésről. Remélem, ez még idén megvalósulhat. Fontos lenne, hogy még 2022-ben motorra ülhessen, és segíthessen a jövő évi fejlesztésekben. Ebben pedig fontos lépések vannak, amihez elengedhetetlen lenne az ő munkája is.

Márquez jelenleg úgy áll 20 ponttal csapattársa, Pol Espargaró előtt, hogy ez már a negyedik futam lesz, amit idén kihagy. A versenyteendőket a Honda tesztpilótája, Stefan Bradl látja el a spanyol visszatéréséig. A német egyelőre nem tudott pontot szerezni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)