2024. április 24. 03:46
KezdőlapMotoGPMartín: Jobban szeretem a taktikán alapuló futamokat

Martín: Jobban szeretem a taktikán alapuló futamokat

Martín tegnapi időmérő edzésében aztán volt minden: első körben futott rekordidő, bukás, majd végül az első sorba kvalifikálta magát.

Jorge Martín első Q2-es körideje valószínűleg minden Assenbe látogató nézőt lesokkolt a délután folyamán. Talán ha nem esik el, még Pecco Bagnaiát is befoghatta volna az edzés hajrájában, de így is nagyszerű teljesítmény ez a 3. hely a spanyol pilótától.

„Az első kifutásomnál nagyon jó pozícióba kerültem. Bezzecchi, Miller és Fabio mögött voltam, szóval nagyon gyors tudtam lenni. Másodjára próbáltam még jobb időt futni, de sajnos túl sok volt, és a 4. kanyarban elestem. Felálltam és tovább mentem. Eltört ugyan a kormány, illetve a szárnyak is, de még így is tudtam egy 1.32-es időt futni. Úgy érzem, kellően felkészültem a holnapi futamra.”

„Ha megnéztem Fabio és Pecco FP4-es idejeit, látom, hogy hiányzik pár tized. Ha jól rajtolok, talán ezek nem számítanak majd és képes leszek a dobogóért harcolni. Az egész pályán jól érzem magam. Van azonban 2-3 kanyar, ahol jelentősen időt veszítek. Ezen mindenképpen szeretnék javítani, illetve elkerülni azt, hogy ezeket a tizedeket más kanyarokban dobjam el magamtól. Ha sikerül megoldást találnunk, ott lehetünk a mezőny elején.”

„Ez az utolsó futam a nyári szünet előtt. Lesz időnk kipihenni magunkat. Jobban szeretem a taktikai versenyeket, mert nem igényel akkora fizikai erőnlétet. Bár Barcelonában és Sachsenringen sem volt egyszerű dolgunk a nagy meleg miatt, de így még felkészültebben érkezem a holnapi megmérettetésre.” – nyilatkozta Martín.