2024. április 25. 03:18
KezdőlapMotoGPViñales: Én vagyok a legszerencsésebb ember a világon

Viñales: Én vagyok a legszerencsésebb ember a világon

Bizonyára nagyon régóta várt erre a sikerre a spanyol versenyző. Gondolta volna bárki a Yamahától való távozását követően, hogy ilyen jó eredményt érhet el egy Apriliával is?

Az Aprilia versenyzői ma garantáltan feltették a pontot az I-re. Maverick Viñales egy szenzációs harmadik hellyel alapozta meg a hangulatot, Aleix Espargaró pedig élete felzárkózását mutatta be a Quartararóval való ütközést követően.

„Rendkívül nehéz futam volt, de nagyon élveztem.” – kezdi Viñales.

„Sachsenringen is a dobogóért szerettünk volna harcolni, és ezt a motivációt hoztuk magunkkal Hollandiába is. A bemelegítő edzés után biztos voltam benne, hogy képes leszek beverekedni magam a Top3-ba. Azt azonban sosem gondoltam volna, hogy ennyi versenyzőt meg tudok majd előzni. Az Aprilia minden nap bebizonyítja nekem, hogy lépésről lépésre bármit elérhetünk. Hatalmas lehetőség rejlik bennünk. Az elkövetkező futamokon mindenképp a győzelem az elsődleges cél. A világbajnokság nagyon magas szintet képvisel, és én mindent bele fogok adni.”

„Nem csak magam miatt vagyok boldog, hanem Aleix miatt is, hiszen ma nagyon sok pontot hozott a világbajnoki tabellán. Ha lehetőségem nyílna, harcolnék vele a címért, segítenék neki, mert a csapat az első. Mugello óta nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ez az, ami erőssé tesz minket.”

„Sok minden történt, de jelenleg én vagyok a legszerencsésebb ember a világon. Nincs miért sajnálkoznom, mivel van egy versenyképes motorom, egy jó csapatom, egy nagyszerű cég áll mögöttem és csodálatos családom van. Nem is lehetnék elégedettebb.”