2024. április 20. 01:02
KezdőlapMotoGPZarco: Nincs esélyem a dobogóra

Zarco: Nincs esélyem a dobogóra

A francia versenyző a hetedik helyről kezdi a holnapi futamot. Nem fért be 1.32 alá. Úgy érzi, nincs meg az a tempó, ami múlt hétvégén volt.

Az utóbbi futamokon sorra dobogón állt Johann Zarco, ám úgy véli, ilyen teljesítmény elérésére Assenben nincs esélye. Elégedett a megszerzett 7. rajtkockával, de a tempójával viszont nem.

„Nem volt rossz nap, elégedett vagyok.” – kezdi Zarco.

„Viszont nincs meg az a sebesség, ami a legutóbbi versenyen meg volt. Szárazon rendkívül technikás ez a pálya. Van számos gyenge pontunk, igyekszünk dolgozni azon, hogy ezeket elhárítsuk. Nem stresszelek, de nem egyszerű megfelelően beállítani a motort.”

„Előfordulhat, hogy vegyes körülmények lesznek majd a futam előtt. Ha így lesz, az mindenképp a segítségünkre lehet. Talán képesek leszünk a dobogóért harcolni. Ha nem, akkor is a legjobbat fogom kihozni magamból. Annyi biztos, hogy száraz pályán nincs meg  a tempónk ahhoz, hogy a Top3-ba verekedjük magunkat.”

„Pecco az egyetlen a mezőnyben, aki 100%-osan ki tudja használni a motort. Ha jól érzi magát vezetés közben, bármilyen stílust képes felvenni. Ő nagyon érzi ezeket a dolgokat. Neked pedig mindent kontroll alatt kell tartanod, hogy a saját stílusod tudd követni a futam során.”

„Kipróbáltuk a kemény hátsó gumit, nem volt a legjobb választás. A körülményektől is függ, de alapvetően én a puha keveréket preferálom a futamra.”