2024. március 29. 05:53
KezdőlapMotoGPBagnaiához hasonlóan Martín sem akart elesni

Bagnaiához hasonlóan Martín sem akart elesni

A Pramac Ducati versenyzője egy meglehetősen visszafogott versenyt teljesített a hétvégén. 7. lett. A futam második felében jó pár pozíciót volt kénytelen átadni.

Fabio Quartararo és Aleix Espargaró incidense után Jorge Martín a harmadik helyen találta magát Marco Bezzecchi mögött. A spanyol számára ígéretesnek indult futam azonban hamar negatív fordulatot vett, mivel elkezdett visszaesni, így végül csak a 7. helyen intette le a kockás zászló.

„Olyan helyzetbe kerültem, amibe nem akartam, mivel mikor megláttam az első esőcseppeket, jelentősen visszavettem a tempóból.” – kezdi Martín.

„Próbáltam újra felvenni a ritmust, miután láttam, hogy nincs komoly víz a pályán, de a gyors kanyarokban nem volt elég önbizalmam. Nagyon sok időt veszítettem emiatt.”

„Próbáltam közelebb kerülni Bezzecchihez, de ugyanúgy, mint én, ő is próbálta csökkenteni a hátrányát, csak épp Peccóval szemben. Nagyon magabiztos voltam, mivel kemény hátsó gumit választottunk, ami jól is működött.”

„A 10-es és 11-es kanyarban volt jele az esőnek, így nem sikerült a legerősebb hétvégét összeraknom. A zászlókat azonban csak néhány körön át lengették. Binder és Maverick is meg tudott előzni. Ezek a momentumok is sok időtől fosztottak meg, de ettől függetlenül örülök ennek a helyezésnek.”

„Nagyon sok sérülésem volt az utóbbi időben, így nem akartam bekockáztatni egy negyedik helyet, mert benne lehetett volna egy újabb bukás. Most van idő regenerálódni, feltöltődni, és újult erővel nekivágni a szezon következő részének.”