2024. április 25. 13:07
KezdőlapMotoGPViñales: Jobb kvalifikációs eredményekre van szükségünk

Viñales: Jobb kvalifikációs eredményekre van szükségünk

Maverick Viñales több mint egy év után tért vissza a MotoGP dobogójára Assenben, de a potenciál már jó ideje megvolt benne.

Az asseni pálya Maverick Viñales egyik kedvence. A spanyol pályafutása során már háromszor nyert itt, és további négy alkalommal állt dobogón.

„Ez a 3. helyezés a kemény munka gyümölcse. Egy pillanatra sem veszítettük el a hitünket.” – kezdi Viñales.

„Austinban nagyon erősek voltunk, de sajnos csak a 14. helyről indulhattam. Mugellóban, Barcelonában és a Sachsenringen is megvolt bennünk a lehetőség. Rájöttem, hogy képes vagyok jó pozíciókat elérni, de az időmérő edzéseken elért helyezéseken még javítanom kell.”

„Oké, az utolsó két futamon jól rajtoltunk, és gyorsan előre verekedtem magam, de ha jobb pozícióból indulnék, sokkal többet érhetnék el. A fő célunk tehát továbbra is az, hogy javítsunk a kvalifikáción. Versenytempóban már most is erősek vagyunk.”

„Valamilyen oknál fogva nem tudom kihozni a maximumot a motorból az időmérőn. Főleg, ha új hátsó gumit tetetek fel, mert akkor az első csúszkálni kezd. Ez nagyon lassúvá tesz a kanyar közepén. Úgy kell beállítanunk a motort, hogy gyorsabbak legyünk egy körön.”