kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPPuig: A legfontosabb, hogy Márquez felépüljön

Puig: A legfontosabb, hogy Márquez felépüljön

A Honda helyzetét az sem könnyíti meg, hogy Marc Márquez kényszerpihenőn van. Alberto Puig egyelőre nem tud biztosat mondani a spanyol visszatérésével kapcsolatban.

- Hirdetés -

Már több, mint egy hónapja, június 2-án esett át Márquez a negyedik felkarműtétjén. A csontot középen átvágták, 30 fokkal elforgatták és újra rögzítették. Az orvosok elégedettek az eredménnyel, és a rehabilitáció is jól halad.

A 29 éves spanyol a közösségi média csatornáin keresztül tartja naprakészen rajongóit, hegét is megmutatta. Négy héttel a műtét után egy videót is posztolt az edzőteremből, de jobb karját még mindig felkötve hordja.

- Hirdetés -

Arról viszont, hogy mikor térhet vissza Márquez, egyelőre még nincs hír.

Alberto Puig a következőképpen nyilatkozott a témával kapcsolatban:

“Nincs kristálygömböm, de jól van, és arra számítunk, hogy ezúttal minden rendben lesz. Jól érzi magát, és az orvosok is elégedettek. Most a csont gyógyulásától függ mindent, a többit meglátjuk utána.”

“Az lenne a legjobb forgatókönyv, ha az idény vége felé már tudná tesztelni a motort. Ez különösen a mérnökeink számára lenne fontos, hogy jó irányba induljunk el. A legfontosabb az, hogy rendbe jöjjön a karja. Ez nem kérdés, muszáj, és ez így is marad.”

“Mindannyian aggódunk érte. A nyáron valószínűleg ellátogat majd néhány versenyre, hogy megnézze, milyen hírek és fejlemények vannak, és mi a terv. Alig várjuk, hogy újra a pályán üdvözölhessük.”