2023. február 04. 13:03
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPSuppo: Szeretnék köszönetet mondani

Suppo: Szeretnék köszönetet mondani

A Suzuki télen Livio Suppót nevezte ki csapatfőnöknek. Alig három hónappal később a gyártó bejelentette, hogy kivonul a királykategóriából. Az olasz összegezte a szezon első felét.

Livio Suppo számára a 2022-es MotoGP-szezon egy igazi hullámvasút. Az 57 éves torinói februárban csatlakozott a Suzukihoz, mint csapatvezető. Álex Rins és Joan Mir akkor tisztességes szezonkezdetet produkált. Rins a portugál futam után a Yamaha gyári versenyzőjével, Fabio Quartararóval együtt vezette a világbajnokságot. Az istálló nagyot lépett előre az előző idényhez képest.

“Nagyon hálás és boldog voltam, hogy négy év után újra a paddock-ban lehettem. Az egész csapat jól fogadott, fantasztikus a légkör. A portimaói hétvége után mi vezettük a csapat-világbajnokságot, Álex is pontegyenlőségben állt Quartararóval a világbajnoki pontversenyben” – kezdi Suppo.

“Nagyon jól indult a szezon, mert Álex remek formában volt. Teljesen más arcát mutatta tavalyhoz képest. Joan-nak volt néhány problémája igaz, visszafogottabban teljesített, de Európában ő is összeszedte magát. Sajnos aztán megtörtént az, amit már mindannyian tudunk.”

“Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a csapatban, mert bár mi feladtuk, ők nem. Megőrizték jó formájukat. A hétvégéken a hangulat mindig barátságos és vidám maradt. Természetesen segítek nekik abban, hogy a jövő évre megoldást találjanak, de a lényeg az, hogy a Suzuki döntésére adott reakcióik nagyon korrektek voltak.”

“A versenyzők esetében minden sokkal bonyolultabb volt. Álex-nek például természetesen volt két nullázása, amiért nem hibáztatható, mivel a barcelonai eset miatt történt. Gyors volt, így nem lehet azt mondani, hogy a hír volt hatással a versenyzők teljesítményére.”

“Joan a barcelonai teszten jobb beállítást talált. Nagyon bízom benne, hogy jó eredményekkel zárhatjuk a szezont. Ez segítene abban, hogy egy kicsit boldogabbak legyünk”