2024. március 29. 09:19
KezdőlapMotoGPBagnaia: A GP21-es Ducati tökéletes az újoncok számára

Bagnaia: A GP21-es Ducati tökéletes az újoncok számára

Fabio Di Giannantonióban, Enea Bastianiniben és Marco Bezzecchiben egy dolog közös: mindhárman egy tavalyi Ducati Desmosedicivel versenyeznek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiben is hátrányt szenvednének.

Bastianini már három futamot nyert, Di Giannantonio Mugellóban megszerezte a pole pozíciót, Bezzecchi pedig már dobogón is állt idén.

Pecco Bagnaia szerint ez a motor kiváló az újoncok számára:

„Ha megnézzük a GP21-gyel versenyzők eredményeit -akik közül néhányan újoncok – láthatjuk, hogy ez egy remek motor a MotoGP-ben a kezdeti szárnybontogatásokhoz.” 

„Már tavaly is nagyon versenyképes volt a motor. Amikor 2019-ben az újonc szezonomat teljesítettem a királykategóriában, az a motor korántsem volt olyan jó, mint ez, mint ez. A szerelők már akkor elmondták, hogy bizonyos területeken néhány tizeddel lassabbak voltunk a gyári versenygéphez képest.”

„Amikor először megláttam Marcót, Diggiát, sőt Eneát is, tudtam, hogy nagyon erősek lesznek. Ez egy nagyszerű motor, nagyon közel áll az én modellemhez. Ha a határon akarnak vele menni, nyilván adódhatnak problémák, de ezen kívül rendkívüli gépről van szó.”

A Ducati gyári csapatában továbbra is megoldatlan Jack Miller utódjának kérdése. A lista élén Enea Bastianini és Jorge Martin áll. Pecco Bagnaia azonban egész más nevet említett:

„Jó lenne, ha Marco lenne a csapattársam, de én nem akarok ebbe a vitába belemenni. Nem számít, hogy ki lesz az, csak az a fontos, hogy megértse a munkamódszerünket, és a csapat részévé váljon.”