péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPAlzamora: Márquez amint tud, motorra ül

Alzamora: Márquez amint tud, motorra ül

A Honda gyári versenyzője, Marc Márquez júniusban vonult kényszerpihenőre negyedik műtéte miatt. Mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb újra motorra ülhessen.

- Hirdetés -

Maga a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig máris bizakodását fejezte ki, hogy még a szezon vége előtt újra a bokszban üdvözölheti versenyzőjét, ami a 2023-as szezonra tervezett RC213V fejlesztése szempontjából is nagyon fontos lenne. Az idei motort nem éppen siker koronázta, a nyolcszoros világbajnok visszajelzései elengedhetetlenek.

Emilio Alzamora, Marc Márquez menedzsere és barátja beszélt a Honda versenyzőjének nemrég történt műtétjéről. A “Catalunya Radio-nak” adott interjút, és a következőképpen nyilatkozott a témáról:

- Hirdetés -

“Pihen a legutóbbi műtét után, az orvosok nagyon elégedettek a beavatkozás eredményével. A cél a felkarcsont túlforgásának korrigálása volt. Ez a műtét döntő fontosságú a további pályafutását illetően.”

A spanyol versenyző menedzsere elismerte, hogy ez a műtét a végső megoldás arra, hogy Márquez újra úgy róhassa a köröket, mint a sérülése előtt.

“Mindent megtesz azért, hogy 100 százalékos teljesítményt tudjon nyújtani, és elérje a célt, hogy újra a világbajnoki címért küzdhessen. Ezzel a problémával ez idén lehetetlen volt. Hogy mennyi időre van szüksége a felépüléshez? Ő és az orvosok döntenek majd. Amint Marc biztos benne, hogy vissza tud ülni a Hondára, akkor vissza is fog.”

“Természetesen ez az egész a vártnál tovább tartott. A Honda azon dolgozik, hogy megoldja a motor problémáit, mert a világbajnoki címért akarnak küzdeni.”