péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPQuartararo Becsületrend kitüntetést kapott

Quartararo Becsületrend kitüntetést kapott

Fabio Quartararo nem mindennapi kitüntetésben részesült július 14-én. Franciaország nemzeti ünnepén kapta meg a legmagasabb állami kitüntetést.

- Hirdetés -

Fabio Quartararo számára nem csak a MotoGP versenygépen végrehajtott bravúrjai teszik emlékezetessé a 2022-es évet. A bajnokság jelenlegi éllovasa július 14-én, Franciaország nemzeti ünnepén megkapta a Becsületrend kitüntetést.

- Hirdetés -

A Becsületrend (Napóleon idejében Becsület Légió néven lett bevezetve) a legmagasabb francia elismerés. Három rangja van: a lovag, a tiszt és a parancsnok. Quartararo a lovag elismerésben részesült.

A sport világából többek között olyan neveket találunk a korábbi kitüntetettek listáján, mint a korábbi labdarúgó Luis Fernandez, a francia válogatott edzője Fabien Galthié, Laurent Tillie, olimpiai bajnok, a francia röplabdacsapat edzőjeként, Georges Turlier, olimpiai bajnok kajak-kenus a helsinki olimpián 1952-ben, illetve a technikai sportok világából a többszörös rally világbajnok Sébastien Ogier.

Quartararo úttörő a motorversenyők között az ország történetében, akit ez a megtiszteltetés ért, miután 2021-ben Franciaország első MotoGP világbajnoka lett. A 23 éves Quartararo sikerszériáját 2022-ben is folytatja, hiszen jelenleg tizenegy futam után 21 ponttal vezeti a tabellát.

A Francia Motoros Szövetség elnöke, Sébastien Poirier így nyilatkozott az elért eredményről: “Ez egy mérföldkőnek számító dátum, ennek a kitüntetésnek a visszhangja örökre ott marad a nemzeti sportéletben, ez az államtól a legmagasabb szintű elismerés a bajnokunknak. A világbajnokságon elért eredményt az ország is elismeri.”