2024. április 25. 14:35
KezdőlapMotoGPQuartararo Becsületrend kitüntetést kapott

Quartararo Becsületrend kitüntetést kapott

Fabio Quartararo nem mindennapi kitüntetésben részesült július 14-én. Franciaország nemzeti ünnepén kapta meg a legmagasabb állami kitüntetést.

Fabio Quartararo számára nem csak a MotoGP versenygépen végrehajtott bravúrjai teszik emlékezetessé a 2022-es évet. A bajnokság jelenlegi éllovasa július 14-én, Franciaország nemzeti ünnepén megkapta a Becsületrend kitüntetést.

A Becsületrend (Napóleon idejében Becsület Légió néven lett bevezetve) a legmagasabb francia elismerés. Három rangja van: a lovag, a tiszt és a parancsnok. Quartararo a lovag elismerésben részesült.

A sport világából többek között olyan neveket találunk a korábbi kitüntetettek listáján, mint a korábbi labdarúgó Luis Fernandez, a francia válogatott edzője Fabien Galthié, Laurent Tillie, olimpiai bajnok, a francia röplabdacsapat edzőjeként, Georges Turlier, olimpiai bajnok kajak-kenus a helsinki olimpián 1952-ben, illetve a technikai sportok világából a többszörös rally világbajnok Sébastien Ogier.

Quartararo úttörő a motorversenyők között az ország történetében, akit ez a megtiszteltetés ért, miután 2021-ben Franciaország első MotoGP világbajnoka lett. A 23 éves Quartararo sikerszériáját 2022-ben is folytatja, hiszen jelenleg tizenegy futam után 21 ponttal vezeti a tabellát.

A Francia Motoros Szövetség elnöke, Sébastien Poirier így nyilatkozott az elért eredményről: „Ez egy mérföldkőnek számító dátum, ennek a kitüntetésnek a visszhangja örökre ott marad a nemzeti sportéletben, ez az államtól a legmagasabb szintű elismerés a bajnokunknak. A világbajnokságon elért eredményt az ország is elismeri.”

Forrásmotogp.com