vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBradl nem számít előrelépésre a Hondánál

Bradl nem számít előrelépésre a Hondánál

A Honda tesztpilótája, Stefan Bradl nem számít jelentős előrelépésre az RC213V esetében a következő versenyeken. A mérnökök eddig nem jöttek rá, hogyan lehetne javítani a 2022-es motoron.

- Hirdetés -

Jelenleg sok minden kérdéses a Hondánál” – kezdi Stefan Bradl.

“Ki kell találnunk, hol és hogyan tudunk javulni, a csapat és a versenyzők közötti kommunikáció terén is. Alberto Puig bejelentette, hogy javítani akarja a belső kommunikáció és együttműködés hatékonyságát; ez nem rossz megközelítés. Az ilyen helyzetekben arra is ügyelnie kell, hogy nyugodt maradjon, és ne csináljon őrült dolgokat. A pálya üzemeltetése rendkívül sok területet érint, és a japán mérnökökkel való együttműködésnek is működnie kell. Rengeteg tevékenységi területre kell gondolni. Nem könnyű. Tanácstalan vagyok, hogy hol kezdjem először, de valami történni fog. Alberto ezt már világossá tette.”

- Hirdetés -

“Nem hiszem, hogy jelenleg nagy elvárásaink lehetnek, hiszen ezzel a géppel nehéz gyors versenytempót diktálni. A Ducati pilótáknak és Aleixnek az Aprilián sokkal könnyebb dolga van. Egyelőre csak kárenyhítést kell végeznünk, és megpróbálni a legjobbat kihozni belőle. Ha homokba dugjuk a fejünket, nem jutunk sehova.”

“Jelenleg sem az edzéseken, sem a versenyen nincs meg a sebességünk. Ugyanakkor a kvalifikáció egyre fontosabbá válik, mert az előzés egyre nehezebben megy. Ennek ellenére nem vagyunk fényévekre a csúcstól. Nem vagyunk mindig másfél másodperccel lassabbak a többieknél. A teljesítményünk nem minden nap teljes katasztrófa. Hiányzik azonban néhány építőelem, amelyek előbbre vihetnének minket. Egyszerűen nem tudjuk, hogyan állítsuk össze a csomagot a lehető legjobban. Ebben a szakmában a mozdulatlanság azt jelenti, hogy visszafelé haladunk.”

“Mindenesetre a Hondánál mindenki többet várt ettől a szezontól. A tavaly márciusi dohai verseny még jól nézett ki. Pol a harmadik, Marc az ötödik helyen végzett. Arra számítottunk, hogy versenyképesek leszünk, ha kicsit jobban finomhangoljuk az új motort. Nagyot tévedtünk, mert minden versenyző sokkal erősebb lett. Látható, hogy a körrekordok és a csúcssebesség-rekordok most mindenhol megdőltek.”