2024. március 29. 07:02
KezdőlapMotoGPBradl nem számít előrelépésre a Hondánál

Bradl nem számít előrelépésre a Hondánál

A Honda tesztpilótája, Stefan Bradl nem számít jelentős előrelépésre az RC213V esetében a következő versenyeken. A mérnökök eddig nem jöttek rá, hogyan lehetne javítani a 2022-es motoron.

Jelenleg sok minden kérdéses a Hondánál” – kezdi Stefan Bradl.

„Ki kell találnunk, hol és hogyan tudunk javulni, a csapat és a versenyzők közötti kommunikáció terén is. Alberto Puig bejelentette, hogy javítani akarja a belső kommunikáció és együttműködés hatékonyságát; ez nem rossz megközelítés. Az ilyen helyzetekben arra is ügyelnie kell, hogy nyugodt maradjon, és ne csináljon őrült dolgokat. A pálya üzemeltetése rendkívül sok területet érint, és a japán mérnökökkel való együttműködésnek is működnie kell. Rengeteg tevékenységi területre kell gondolni. Nem könnyű. Tanácstalan vagyok, hogy hol kezdjem először, de valami történni fog. Alberto ezt már világossá tette.”

„Nem hiszem, hogy jelenleg nagy elvárásaink lehetnek, hiszen ezzel a géppel nehéz gyors versenytempót diktálni. A Ducati pilótáknak és Aleixnek az Aprilián sokkal könnyebb dolga van. Egyelőre csak kárenyhítést kell végeznünk, és megpróbálni a legjobbat kihozni belőle. Ha homokba dugjuk a fejünket, nem jutunk sehova.”

„Jelenleg sem az edzéseken, sem a versenyen nincs meg a sebességünk. Ugyanakkor a kvalifikáció egyre fontosabbá válik, mert az előzés egyre nehezebben megy. Ennek ellenére nem vagyunk fényévekre a csúcstól. Nem vagyunk mindig másfél másodperccel lassabbak a többieknél. A teljesítményünk nem minden nap teljes katasztrófa. Hiányzik azonban néhány építőelem, amelyek előbbre vihetnének minket. Egyszerűen nem tudjuk, hogyan állítsuk össze a csomagot a lehető legjobban. Ebben a szakmában a mozdulatlanság azt jelenti, hogy visszafelé haladunk.”

„Mindenesetre a Hondánál mindenki többet várt ettől a szezontól. A tavaly márciusi dohai verseny még jól nézett ki. Pol a harmadik, Marc az ötödik helyen végzett. Arra számítottunk, hogy versenyképesek leszünk, ha kicsit jobban finomhangoljuk az új motort. Nagyot tévedtünk, mert minden versenyző sokkal erősebb lett. Látható, hogy a körrekordok és a csúcssebesség-rekordok most mindenhol megdőltek.”