2024. április 19. 13:24
KezdőlapMotoGPPol Espargaró száműzné az aerodinamikát a bajnokságból

Pol Espargaró száműzné az aerodinamikát a bajnokságból

Pol Espargarónak sérülés miatt ki kellett hagynia a MotoGP asseni futamát, miután Sachsenringen bukott. A nyári szünet alatt halad a felépülése, válaszolt néhány kérdésre is.

A Repsol Honda csapat számára a 2022-es MotoGP világbajnoki szezon első fele valóban nem a tervek szerint alakult. Bár Pol Espargaró sokáig az élen állt az első katari futamon, és a végén egy top3-as eredményt hozott haza, a HRC gyári csapat 20 futamból tizenegy után nincs különösebben jó helyzetben. A csapatversenyben a 9. helyen állnak, a konstruktőri tabellán pedig a hatodik és ezzel az utolsó helyen. A Honda versenyzői, Marc Márquez, Taka Nakagami, Pol Espargaró és Álex Márquez a 13., 16., 17. és 18. helyen állnak.

Pol Espargaró a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában beszélt a gyorsasági motoros világbajnokság néhány gócpontjáról. Hetek óta heves viták folynak a MotoGP-ben a különböző segédeszközökről, mint például a magasságállító rendzserek és a kifinomult aerodinamikai csomagok. A 31 éves pilóta egy villáminterjúban izgalmas kérdésekre válaszolt.

Túl gyorsak a jelenlegi MotoGP motorok?
„Igen.”

Nem paradox, hogy a leglassabb motor nyeri a világbajnokságot?
„De, igen.”

Az aerodinamika maradjon a MotoGP része?
„Nem.”

És a magasságállító rendszer?
„Az sem.”

Mit gondolsz a Michelin minőségellenőrzéséről?
„Kétséges.”

Szeretnéd kipróbálni az új elektromos Ducatit?
„Igen, nagyon is.”

Tudod, mennyi benzint használsz el évente?
„Fogalmam sincs.”

[Megjegyzés: A Honda gyári csapatát például a Repsol 700 literrel látja el a hétvégén.]

A jelenlegi versenyzők közül melyikük nyűgöz le leginkább a pályán?
„Egy gödörben ültem vele, szerintem nagyon tehetséges… Brad Binder!”

Idegesít a sajtó?
„1-től 10-ig? Attól függ, hogy melyik sajtótól. Van elég újságíró, akivel szívesen találkoznék egy hideg italra, nem probléma, de vannak mások, akik mindig megpróbálnak gyenge pontot találni, hogy bántsanak téged. Ezt lehangolónak találom.”