2024. április 18. 21:24
KezdőlapMotoGPOliveira: Nem vagyok egy Cristiano Ronaldo, de vannak rajongóim

Oliveira: Nem vagyok egy Cristiano Ronaldo, de vannak rajongóim

A Red Bull KTM versenyzője, Miguel Oliveira a 10. helyen világbajnokságban, de portugál hazájában szupersztár státuszt élvez, még ha ő maga nem is akarja.

Miguel Oliveira 2022-ben már a negyedik szezonját fogja teljesíteni a MotoGP osztályban. Hervé Poncharal Tech3 csapatánál eltöltött két év után a portugál 2021-ben a Red Bull KTM gyári csapatához igazolt. Összesen már négy győzelmet szerzett a királykategóriában.

A portugálok már korábban is szupersztárként kezelték motorost. Oliveira már most legendás státuszt ért el hazájában, mert bárhol is jelenik meg, nagy ünneplésben részesül. A motogp.com-nak adott interjújában a 27 éves versenyző beszélt a helyzetéről.

„Nem tekintem magam szupersztárnak vagy népszerű embernek, de természetesen olyan szerepet vállaltam, ahol a portugálok részéről nagyfokú elismerést érzek. Az emberek nagyra értékelik, hogy a bajnokságban én tartom a zászlót” – magyarázta Oliveira.

„Ez persze nem rossz dolog, de ez csak a munkám következménye. Végeredményben kiváltság számomra, hogy a saját hazámból érzem ezt a támogatást. A portugál szurkolók hihetetlenek. Az évek során láttam, hogy a sportág közössége egyre növekszik. A MotoGP jelentősége nőtt Portugáliában, az emberek többet beszélnek a sportról.”

„Másrészt ez is vezetett néhány félreértéshez és vitához a közösségi médiában. Sokat beszélnek róla, de nem tudják, mit beszélnek. Ez is része a dolognak, nem tartom rossznak.”

„Az egész országban vannak rajongóim, így szinte lehetetlen lenne úgy átmenni az utcán, hogy ne ismerjenek fel. Azért is, mert vannak személyes szponzoraim, akik kampányokat folytatnak Portugáliában. Ha elmész egy benzinkútra, valószínűleg látni fogsz egy nagy plakáton, amelyen valamit reklámozok. Jelenleg nagyon nehéz észrevétlenül maradni.”

A futballhős Cristiano Ronaldo nagy tiszteletnek örvend Portugáliában és világszerte. Egyenrangúvá tennéd magad vele?

„Nem lenne fair, ha bármit is Cristiano Ronaldóhoz hasonlítanék. Őt követik a legtöbben a közösségi médiában, ő egy saját világban él. Ettől függetlenül nagyon ismert vagyok.”