2024. április 19. 21:02
KezdőlapMotoGPFélt Rins, hogy nem jut neki gyári motor

Félt Rins, hogy nem jut neki gyári motor

Alaposan alátett a Suzuki Álex Rins terveinek, mindent borítva a kivonulással. A spanyolnak szatelit motor szóba sem jöhetett.

Egyrészt a közvéleményt, másrészt az érintett versenyzőket is alaposan meglepte az, hogy a Suzuki úgy döntött, év végén kivonul a MotoGP-ből. Álex Rins is rendesen megijedt a döntés hallatán, így pedig gyorsan kellett cselekednie, mielőtt minden ajtó bezárul előtte. Végül a spanyol az LCR Honda versenyzője lett.

Minden évben egyre keményebben kell dolgoznom. És mivel nem vagyok már újonc versenyző, csak a gyári motor jöhetett szóba, amikor kiderült, hogy a Suzuki távozik. Ez egyébként alaposan meglepett” – idézi fel a dolgok pszichológiai hátterét Rins. „Meg is ijedtem picit, nem volt egyszerű a helyzet. Szerencsére összejött végül a gyári szerződés, méghozzá egy olyan márkával, mint a Honda.

Persze Rins azért tett engedményeket maga felé, de mindenképp a gyári szerződés volt a prioritás. „Persze ha Lucio azt mondja, hogy jöjjek, de nem tud gyári motort adni, ha nincs más, elfogadom ezt is. De nagyon örülök, hogy így alakult, mert egyszerűen nem tudtam magam elképzelni szatelit motoron. Úgy voltam ezzel, hogy itt a rengeteg tapasztalatom, itt van a szerintem elég jó fejlesztői munkám. Ezek után b*ssza meg, jusson már nekem egy gyári motor! Ott volt lehetőségként a Ducati, sőt, volt több opciónk is velük, de ott nem tudták garantálni a gyári motort. Ezzel együtt köszönettel tartozom nekik egyáltalán a lehetőségért, amit adtak. Ami a Hondát illeti, 2014-ben dolgoztam velük utoljára együtt, de szerencsére azóta is nagyjából ugyanazok az emberek állnak a projekt élén.

Álex Rins a 2022-es szezonban eddig 75 pontot szerzett, ezzel pedig kilencedik összetettben. Csapattársával, a 2020-as világbajnok Joan Mirrel szemben viszont ő már állhatott dobogón, ráadásul kétszer is. Rins Argentínában harmadik, majd rögtön a következő futamon, Austinban második lett.