kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPMarini: Rossi mindent lát

Marini: Rossi mindent lát

Amikor Valentino Rossit a MotoGP paddockjában látják, nem csak a rajongói örülnek. Az olasz legenda különösen jó tanácsokat ad VR46-os védenceinek.

- Hirdetés -

Amikor Valentino Rossi éppen nem az Audi R8 LMS GT3 evo II-ben ül – mint például a múlt hétvégén a 24 órás futamon -, akkor a Mooney VR46 csapattulajdonosaként időről időre ellátogat a MotoGP paddockjába is.

A kilencszeres világbajnok visszajelzéseit nagyon nagyra értékelik a védencei. Luca Marini például így lelkendezett:

- Hirdetés -

“Mindent lát, mert tavaly még így motorozott egy MotoGP-motorral. Tehát ismeri a gumikat, látja, hogy mit csinál a motor a kanyar kijáratánál vagy a kanyar bejáratánál. Megérti, hogyan működik a motor, és hogy a versenyző hogyan kezeli azt. Rengeteg visszajelzést ad.”

“Természetesen ezeket a dolgokat akkor is látjuk, amikor a pályán ülünk a motoron. Benne az a különleges, hogy ezeket a dolgokat kívülről is látja. Ez hihetetlen. Más emberek számára lehetetlen. Még Idalio [Gavira] számára is, aki az én szememben a legjobb. Azonban nem ismeri a MotoGP-motort, az elektronikát és a gumikat. Mindazonáltal Idalio nagyszerű munkát végez” – tette hozzá Marini.