2024. április 26. 11:57
KezdőlapMotoGPMarini: Rossi mindent lát

Marini: Rossi mindent lát

Amikor Valentino Rossit a MotoGP paddockjában látják, nem csak a rajongói örülnek. Az olasz legenda különösen jó tanácsokat ad VR46-os védenceinek.

Amikor Valentino Rossi éppen nem az Audi R8 LMS GT3 evo II-ben ül – mint például a múlt hétvégén a 24 órás futamon -, akkor a Mooney VR46 csapattulajdonosaként időről időre ellátogat a MotoGP paddockjába is.

A kilencszeres világbajnok visszajelzéseit nagyon nagyra értékelik a védencei. Luca Marini például így lelkendezett:

„Mindent lát, mert tavaly még így motorozott egy MotoGP-motorral. Tehát ismeri a gumikat, látja, hogy mit csinál a motor a kanyar kijáratánál vagy a kanyar bejáratánál. Megérti, hogyan működik a motor, és hogy a versenyző hogyan kezeli azt. Rengeteg visszajelzést ad.”

„Természetesen ezeket a dolgokat akkor is látjuk, amikor a pályán ülünk a motoron. Benne az a különleges, hogy ezeket a dolgokat kívülről is látja. Ez hihetetlen. Más emberek számára lehetetlen. Még Idalio [Gavira] számára is, aki az én szememben a legjobb. Azonban nem ismeri a MotoGP-motort, az elektronikát és a gumikat. Mindazonáltal Idalio nagyszerű munkát végez” – tette hozzá Marini.