kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPBagnaia motiváltan tér vissza

Bagnaia motiváltan tér vissza

Francesco Bagnaia rendkívül motiváltan tér vissza a nyári szünetről. A Ducati gyári versenyzője keményen edzett júliusban, és egy sikeres hétvégét szeretne összehozni Silverstone-ban.

- Hirdetés -

Pecco Bagnaia megnyerte a júniusi holland TT-t, ezzel feljött a negyedik helyre a MotoGP összesített tabelláján. Az olasznak a királykategória 20 futamából tizenegy után 106 pontja van, 66 ponttal lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött.

Bagnaia magánéletében sok minden történt a nyári szünetben. Először Ibizán nyaralás közben okozott autóbalesetet, de szerencsére nem volt súlyos. Július utolsó hetében diadalmaskodott a rangos Ducati Race of Champions versenyen a Misano World Circuit pályán. Most pedig irány Silverstone, a szezon következő állomása a motoros világbajnokságban, ahol a Ducati versenyzője tavaly csak a 14. helyen végzett.

- Hirdetés -

“Izgatottan várom, hogy ezen a hétvégén újra pályára gurulhassak. A bajnokság első részét győzelemmel fejeztük be, ekkor tökéletes volt az érzés a Desmosedicivel. Remélem, ott folytathatjuk, ahol júniusban abbahagytuk” – hangsúlyozta Bagnaia szerdán.

A 25 éves versenyző így folytatta: “A szünetben sokat edzettem a Panigale V4S-sel, és megnyertem a Race of Champions versenyt is a World Ducati Week-en. Most vissza kell térni az alapokhoz.”

“Tavaly Silverstone-ban gyors voltam, de a versenyen voltak nehézségeim. Remélem, jól fogok szerepelni a hétvégén. Fontos lesz, hogy jól induljunk, hogy a szezon második felében ne kövessünk el több hibát.”