péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotoGPSilverstone: Figyelemre méltó első sor - Versenyzői nyilatkozatok

Silverstone: Figyelemre méltó első sor – Versenyzői nyilatkozatok

A Pramac-Ducati ásza, Johann Zarco a kvalifikáción a második és harmadik helyre utasította vissza márkatársát, Jack Millert és az Aprilia gyári pilótáját, Maverick Viñalest, míg Aleix Espargaró sérülése lennére is a második sorból kezdi meg a holnapi futamot.

- Hirdetés -

Johann Zarco: “Nagyon boldog vagyok. Az FP4-en nagy önbizalmat szereztem a kemény hátsó gumival. Az első körben a lágy gumival azt vettem észre, hogy a köridők elég könnyen jönnek. A második gumival kicsit jobban kellett nyomnom. Nem volt senki a pályán, csak két srác volt előttem, így nem zavartak. Kaptam egy kis extra motivációt, és élveztem.”

- Hirdetés -

Maverick Viñales: “Nagyon keményen dolgoztunk a szezon első felében, és ez most kifizetődik. Már pénteken sokkal jobban éreztem magam, mint az idény elején. Sokkal jobban érzem a motort. Én csak boldog vagyok, próbálom élvezni, nagyon keményen dolgozunk és haladunk előre. Jó érzés, hogy ezt most elnyerte jutalmát.”

Jack Miller: “Izgatott voltam, amikor megláttam, hogy 1:57-es kört mentem. Aztán beértem az 1-es kanyarba, ránéztem a képernyőre, és láttam, hogy Zarco még gyorsabb. Nem tudom, mennyivel lehetett volna jobbat menni, de már azon a körön is volt néhány kritikus pillanat. A körülmények nem voltak olyan jók, mint reggel, mert kicsit szelesebb volt az idő. Figyelemre méltó, hogy ilyen erős köröket mentünk. Jó így kezdeni a szünet után, a motor jól működött. Az FP4-en jó volt a tempóm, Zarco tempója viszont még jobb volt. Vasárnap megpróbálok felülkerekedni rajta.”