2024. április 19. 11:15
KezdőlapMotoGPSilverstone: Figyelemre méltó első sor - Versenyzői nyilatkozatok

Silverstone: Figyelemre méltó első sor – Versenyzői nyilatkozatok

A Pramac-Ducati ásza, Johann Zarco a kvalifikáción a második és harmadik helyre utasította vissza márkatársát, Jack Millert és az Aprilia gyári pilótáját, Maverick Viñalest, míg Aleix Espargaró sérülése lennére is a második sorból kezdi meg a holnapi futamot.

Johann Zarco: „Nagyon boldog vagyok. Az FP4-en nagy önbizalmat szereztem a kemény hátsó gumival. Az első körben a lágy gumival azt vettem észre, hogy a köridők elég könnyen jönnek. A második gumival kicsit jobban kellett nyomnom. Nem volt senki a pályán, csak két srác volt előttem, így nem zavartak. Kaptam egy kis extra motivációt, és élveztem.”

Maverick Viñales: „Nagyon keményen dolgoztunk a szezon első felében, és ez most kifizetődik. Már pénteken sokkal jobban éreztem magam, mint az idény elején. Sokkal jobban érzem a motort. Én csak boldog vagyok, próbálom élvezni, nagyon keményen dolgozunk és haladunk előre. Jó érzés, hogy ezt most elnyerte jutalmát.”

Jack Miller: „Izgatott voltam, amikor megláttam, hogy 1:57-es kört mentem. Aztán beértem az 1-es kanyarba, ránéztem a képernyőre, és láttam, hogy Zarco még gyorsabb. Nem tudom, mennyivel lehetett volna jobbat menni, de már azon a körön is volt néhány kritikus pillanat. A körülmények nem voltak olyan jók, mint reggel, mert kicsit szelesebb volt az idő. Figyelemre méltó, hogy ilyen erős köröket mentünk. Jó így kezdeni a szünet után, a motor jól működött. Az FP4-en jó volt a tempóm, Zarco tempója viszont még jobb volt. Vasárnap megpróbálok felülkerekedni rajta.”