2024. április 24. 07:35
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ez a győzelem más, mint az asseni

Bagnaia: Ez a győzelem más, mint az asseni

A Ducati reménysége, Pecco Bagnaia a szezonbeli negyedik győzelme után elmagyarázta, miért volt különösen fontos ez siker.

Francesco „Pecco” Bagnaia maga sem látta magát a favorit szerepében szombaton Nagy-Britanniában, saját bevallása szerint még két tizedet kellett találnia. Lassú kezdés után nem sokkal a 20 körös verseny felénél átvette az irányítást, és a célban sikeresen ellenállt Maverick Viñales nyomásának.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a versennyel, szeretném az eddigi legjobbjaim közé sorolni. Mivel egész hétvégén küszködtem, nem voltam olyan versenyképes, mint amilyenre számítottam. Tegnap már beletörődtem abba, hogy az első ötben fogok végezni. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz ma nyerni” – jegyezte meg a Ducati gyári versenyzője.

„Ma reggel találtunk valamit, a kemény hátsó gumival és a közepes első gumival is a versenyre. A futam utolsó szakaszában egyáltalán nem volt tapadás hátul, ezért nagyon keményen kezdtem fékezni. Ez volt az egyetlen lehetőségem, hogy megvédjem a pozíciót.”

„Nagyon boldog vagyok. A holland futammal ellentétben, ahol én irányítottam, ma minden körben mindent beleadtam. Tudtam, hogy a verseny vége nehéz lesz. Szerencsére minden jól alakult, ez a győzelem nagyon boldoggá tesz.”

„Az biztos, hogy az utolsó két futamon sok pontot szereztem, de még nem akarok a világbajnokságra gondolni, arra még van időnk. Először Ausztriába megyünk, ott megpróbálok versenyképes lenni. Ma nagyon fontos volt, hogy kihasználjuk Fabio hosszú körös büntetését. Ez volt a kulcs. Fabio időt vesztett a hosszú körrel. Közepes hátsó gumival ment ki, és ha az élen állt volna, szerintem résen lett volna, mert ma nagyon versenyképes volt. Zarco lezárta az íveket – és Quartararo ezután sok pozíciót veszített. A közepes gumival ezután már biztosan nem volt a legjobb helyzetben.”

„Ráadásul ott volt Aleix tegnapi nagy bukása, más esetben ő is versenyképes lett volna ma, ahogy Maverick is az volt. Ma nagy segítségemre volt, úgymond a világbajnokságra való tekintettel. Küzdöttem, és idén először nyertem nehéz helyzetben. Ennek nagyon örülök.”