2024. április 24. 22:45
KezdőlapMotoGPMiller: Jól kezdtük a szezon második felét

Miller: Jól kezdtük a szezon második felét

A Ducati sorozatban 18. alkalommal ért el dobogós helyezést. Miller pedig megjegyezte: „Ezt a fináléig fenntartjuk.”

Jack Miller a brit futamon elért harmadik helyezésével a világbajnoki tabellán a hetedikről a hatodik helyre lépett előre. A változatosság kedvéért a német és a holland TT után először a 20 körös versenytávot is teljesíthette zavaró hosszú körös büntetés nélkül.

„Sok versenytárssal küzdöttem ma, úgy tűnt, mindannyian a dobogóért akartunk harcolni.” – kezdte a 27 éves ausztrál.

„Kezdetben Johann, Fabio és én voltunk. Aztán Fabio befordult a hosszú körére, és nem sokkal később Johann pedig elesett. Így egyedül maradtam az első helyen. Aztán Rins úgy döntött, hogy átveszi a vezetést. Tényleg ráléptem a gázra, hogy nyomás alá helyezzem.”

„Folyamatosan próbáltam tartani a lépést az elöl lévő srácokkal. Amikor Álex az első helyen volt, elég keményen nyomta. Úgy gondoltam, hagynom kell magamnak egy kis tartalékot. Nem akartam, hogy bármi is rám erőltesse a tempót, és bekockáztassak egy bukást. Vártam, aztán Pecco elment mellettem. Ezután együtt értük utol Rinst. Közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem. Hat körrel a vége előtt az első gumim egy kicsit elfogyott jobb oldalon. A gyors, jobbos kanyarokban is küszködtem.”

„Boldog vagyok, hogy újra a dobogóra állhatok itt Angliában. Hibátlanul indult a szezon második fele” – mondta boldogan a háromszoros MotoGP-győztes.

A Ducati immár 18 futamon szerzett megszakítás nélkül dobogós helyezéseket, ami elképesztő rekord az olasz gyár számára.

„Szeretnénk megpróbálni meghosszabbítani ezt a sorozatot a szezon végéig. Igaz, hogy tavaly nem volt sok szerencsém Ausztriában, de a Ducati 2016 óta nagy sikereket ért el ott. Én magam is emlékszem a Pol és Miguel elleni harcomra. Általában a szezon második felében erősödöm. A júniusi barcelonai teszten elvégeztünk néhány módosítást, és azóta három versenyen kétszer álltam a dobogón, Assenben pedig versenyben voltam a dobogóért. Nagyon erős formában vagyunk. Most ezt a lendületet szeretnénk átvinni a hátralévő nagydíjakra.”