2024. április 19. 18:31
KezdőlapMotoGPMir: Tudom, mi okozta a bukásomat

Mir: Tudom, mi okozta a bukásomat

Joan Mir számára a brit futam a 15. körig ígéretesnek tűnt. A Suzuki versenyzője nyolcadik volt, de a túl magas gumihőmérséklet miatt bukott.

Míg csapattársa, Álex Rins a gumik kopásával küzdött, és kénytelen volt elengedni a szezon lehetséges első győzelmét, addig Mir az első gumi túl magas hőmérséklete miatt elvesztette a tapadást, és elesett.

Mir kijelentette, hogy a bukás nem vezetési hiba miatt következett be:

„Vasárnap melegebb volt a hőmérséklet, mint pénteken és szombaton. A bolyban való motorozás és a túl magas abroncsnyomás miatt az első kerék valószínűleg jobban felmelegedett, mint vártam. Már fékezéskor is kevesebb stabilitásom volt, ezért buktam végül.”

„Nagyon nehéz volt lehűteni a gumit, pedig Silverstone-ban a pálya szélessége miatt ezt megteheted. Azonban mikor három-négy versenyző mögött vagy, akkor érzed a magas hőmérsékletet az első gumikon. Valószínűleg a guminyomást illetően is rossz információkkal rendelkeztünk, mert a verseny napján melegebb volt, mint pénteken és szombaton” – hangsúlyozta a 24 éves mallorcai.

Ennek ellenére mind ő, mind Suzuki pozitív következtetést tudott levonni:

„Indítóeszköz nélkül indultam, mert az első kanyar itt nagyon közel van, és jól rajtoltam. Aleix Espargaró és Enea Bastianini gyors volt, de Quartararo mögött tudtam tartani a lépést az élmezőnnyel. Azt viszont, hogy a nyolcadik helynél jobban végeztem volna-e, azt nem tudom megmondani.”