2024. április 27. 00:23
KezdőlapMotoGPRins: Normális esetben jól tudjuk kezelni a gumikat

Rins: Normális esetben jól tudjuk kezelni a gumikat

A Suzuki versenyzője, Álex Rins hiába vágyott a szezon első győzelmére, a gumik keresztül húzták számításait.

A háromszoros MotoGP-győztes Rins igazi hullámvölgyeket élt át a nyári szünet után Silverstone-ban. A spanyol a 11. helyről, lenyűgözően kezdte a szezon tizenkettedik fordulóját, és néhány körrel a rajt után már az élmezőnyben húzta a gázt.

Az első három helyért folytatott harcban a 26 éves versenyző tisztában volt kvalitásaival, még akkor is, ha ez őt magát „meglepte”, mint bevallotta. Rins a 6. körben még a vezetést is átvette a Ducati gyári versenyzőjével, Millerrel szemben, de a 12. körben a 20-ból a Ducati javára és a Suzuki ellen fordult a kocka.

„Amikor átvettem a vezetést Millertől, már gondjaim voltak a hátsó gumival és a tapadással is. A hátsó kerék gyakrabban pörgött ki, így óvatosabban kellett vezetnem, és az utolsó körökben is csak 2:01-es időt sikerült elérnem” – összegzett Rins.

„Miután megelőztem Peccót, apró hibákat vétettem, és csak 2:00,2 és 2:00,4 közötti időket mentem. Ekkor már nagyon szenvedtem, és pánikba is estem, mert a gumik nagyon elkoptak.”

Rins láthatóan csalódottan magyarázta, hogy „nem tudta tartani a tempót”. A szokatlanul magas gumikopást „a csapattal és a Michelinnel együtt” fogja megvizsgálni, mert hangsúlyozta: „Normális esetben a verseny végéig jól tudjuk kezelni a gumikat.”