2024. április 16. 22:35
KezdőlapMotoGPA versenyzőtársak véleménye Dovizioso visszavonulásáról

A versenyzőtársak véleménye Dovizioso visszavonulásáról

Andrea Dovizioso a hazai futam után Misanóban befejezi MotoGP-karrierjét. Versenyzőtársai nyilatkoztak az olasz pályafutásáról.

Augusztus 4-én a WithU Yamaha RNF és maga Dovizioso megerősítette, hogy az olasz pilóta hazai versenyét követően, Misanóban visszavonul. A nagy-britanniai versenyhétvége kezdete előtt több versenyzőtársa is kommentálta a 24-szeres GP-győztes döntését.

Fabio Quartararo: „Még nem volt alkalmam átbeszélni ezt Andreával, de eddig nagyon nehéz éve volt. Egy év szünetet tartott, és tudjuk, milyen nehéz visszatérni. Úgy érzem, azért hozta meg ezt a döntést, mert nem igazán tudja élvezni a motorozást. De nagyszerű karrierre tekinthet vissza, 15 győzelemmel a MotoGP osztályban. Kivételes időszakot élt át, és a legjobbakat kívánom neki a pályafutása végére. Biztos vagyok benne, hogy ezután minden nap motokrosszozni fog.”

Aleix Espargaró: „Rossz így befejezni egy nagyszerű karriert, de ahogy Fabio is mondta, nagyon nehéz egy évet kihagyni, tekintve a MotoGP magas szintjét, majd visszatérni és megpróbálni versenyképesnek lenni. Számomra és mindenki számára az Apriliánál ő volt a jó példa, figyelemre méltó volt, ahogyan a Ducatit vitte előre. Kívánom neki, hogy az utolsó versenyek jól sikerüljenek, és hogy utána nagyon jól érezze magát a motokrosszozásban.”

Francesco Bagnaia: „Nehéz megmondani, miért hozta meg ezt a döntést. Még beszélnem kell vele, hogy megtudjam. De biztos vagyok benne, hogy jó oka van rá. A karrierje nagyszerű volt, az egyik legnagyobb tehetség volt és óriási példa mindenki számára a Ducatinál, szuper munkát végzett.”

Jack Miller: „Kiváló karrierje volt, de amikor van egy év kihagyásod, majd gyártót váltasz és megpróbálsz egy új projektbe kezdeni, az mindig nehéz. Ő eddig a legjobbját nyújtotta. De ez a sport nagyon megterhelő, és ha nincs meg az öröm, akkor nincs értelme folytatni. Nagyon megértem őt, és minden jót kívánok neki.”

Alex Rins: „Nem könnyű döntés feladni a versenyzést. De jelenleg nem a legjobb időket éli. Ha nem érzi magát versenyképesnek, akkor jobb, ha abbahagyja. Számomra mindig is referencia volt, sok futamot nyert, és volt néhány igazán fantasztikus párharca. Sok örömet kívánok neki a motokrossz motoron, amin talán a jövőben még egy kicsit többet edz majd.”