kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo: Senki nem látja, mennyit küzdök

Quartararo: Senki nem látja, mennyit küzdök

Silverstone-ban Fabio Quartararo nem volt túl meggyőző. A Yamaha versenyzője továbbra is aggódik, hogy a hátralévő futamokon is nagy gondjai lesznek.

- Hirdetés -

Fabio Quartararo vezeti a MotoGP világbajnokságot a Yamaha gyári csapat színeiben. A látszat azonban csalóka: az utolsó két versenyen, Assenben és Silverstone-ban a francia 42 pontot veszített a Ducati gyári pilótájával, Pecco Bagnaia-val szemben, aki már csak 49 ponttal van lemaradva az éllovas mögött.

A brit versenyen Quartararo végül nem tudott a 8. helynél előrébb végezni.

- Hirdetés -

Hol veszít az M1 a többi gyártóval szemben?

“Végsebesség, gyorsulás, hátsó tapadás – sok olyan dolog van, amivel nem rendelkezünk. Inkább nem beszélek túl sokat ezekről a dolgokról. A legfontosabb számunkra, hogy koncentráltak maradjunk, és ne a negatívumokat nézzük, mert az idei szezonban úgysem tudunk javítani rajtuk.” – mondta Quartararo.

A következő futamra a spielbergi Red Bull Ringen kerül sor. Ezen a pályán nagyon fontos a végsebesség, ami nem könnyű feladat a Yamaha számára. A 2022-ben megmaradó nyolc pálya közül melyik illik a motorhoz?

“Szerintem mindegyik pályán gyorsak lehetünk, de nincs olyan, ami igazán fekszik nekünk. Mindegyik a gyorsaságról szól, és nagyon hosszú egyenesek vannak. Persze tavaly nem mentünk Japánba és Thaiföldre, de ezeken a helyszíneken is a végsebesség a kulcs.”

“Nem tudom, hogyan működik a Yamaha, mert csak azt a néhány embert ismerem a bokszban. A személyzetet, akik a valódi munkát végzik, soha nem láttam. Nem tudom, hogyan végzik a munkájukat. A Yamaha felvett néhány olasz mérnököt, remélem, ez segíteni fog nekünk.”

“Jelenleg senki sem látja, mennyit küzdök. Ez nagyon bonyolulttá teszi az életemet.”