2024. április 20. 17:12
KezdőlapMotoGPBeirer: A versenyzőinknek az első két sorban a helye

Beirer: A versenyzőinknek az első két sorban a helye

Pit Beirer, a KTM versenyigazgatója nyíltan beszél a spielbergi nagydíj előtt elvégzendő feladatokról.

A KTM első 100 versenye a MotoGP-ben volt az egyik témája a hétfői „Sport & Talk aus dem Hangar-7” című televíziós műsorban, amelyet ezúttal a KTM Motohallból, Mattighofenből közvetítettek.

Pit Beirer egyértelműen nyilatkozott:

„Szeretnénk, ha a jelenlegi álláshoz mérnének minket, de természetesen a csendes kritikát is meghallgatjuk. Büszkék vagyunk a hat nagydíjgyőzelemre, ezeket a srácok hozták nekünk.”

„Idén rendszeresen a dobogón akartunk végezni, de amikor elkezdődik a versenyt, csak 2-3 kör után jön meg a megfelelő sebesség. A futam nem 3 kör után kezdődik. A dobogóért akartunk harcolni, ezért hiányzik valami.” – ismerte el a korábbi motokrossz-világbajnok.

„A MotoGP kemény. Ha megnézzük Silverstone-t, a motor idén körönként egy másodperccel gyorsabb. 2,7 másodperces hátrányban voltunk, és 3,5 másodperces hátrányból jövünk. Most már tényleg közel vagyunk. Olyan lépést kell tennünk, amely elég ahhoz, hogy legyőzzük a többieket.”

„A következő kulcs a kvalifikáció. Olyan minőségű motorokat kell építeni, amelyek ehhez igazodnak. Ez lesz nagy lépés.”

„Ha szombaton bejutsz a Q2-be, akkor sokkal nyugodtabban vágsz neki a hétvége további részének. Koncentrálhatsz a kvalifikációra és a versenyzésre. Nem kérdezhetjük meg a pilótákat, hogy tudnak-e gyorsabban menni. Ez határozottan rajtunk múlik. Amit ezekből a pozíciókból kihoznak, az amúgy is erős. Ezeknek a srácoknak az első vagy a második sorban a helyük”.

Az osztrák futammal kapcsolatban Beirer így nyilatkozott:

„Egyszer már sikerült győznünk. Nem voltak szurkolók, a győzelem egyszerre volt kegyetlen és gyönyörű. Ez már a múlt, most újra itt vagyunk. A KTM lelátó pont jó helyen van, onnan sokat lehet látni. Közös partnerünk, a Red Bull ott van, hogy támogasson minket, és a KTM-hez hasonlóan a kitartást is biztosítja számunkra. Az utolsót is kicsikarjuk belőle.”