2024. április 24. 22:17
KezdőlapMotoGPLorenzo: Espargaró hatalmas meglepetés

Lorenzo: Espargaró hatalmas meglepetés

Jorge Lorenzo áttekintette a világbajnokság jelenlegi helyzetét az élmezőnyben, és elmondta, hogy a MotoGP sztárjai közül ki lepte meg őt a legjobban.

A GP-veterán Jorge Lorenzo a 2019-es szezon után búcsút intett a MotoGP mezőnyének, de továbbra is figyelemmel kíséri a világbajnokság királykategóriájának eseményeit. A spanyol pedig nem fél elmondani a véleményét a korábbi versenytársakról.

Ezt nemrégiben a „Cycleworld.com”-nak adott interjújában tette, ahol kifejtette, hogy mi volt a legmeglepőbb számára a szezon első futamain:

„Aleix Espargaró az Apriliával a nagy meglepetés. Senki sem gondolta volna, hogy néhány futamot megnyer, és most a világbajnokság második helyén áll.”

„33 évesen igazi szenzáció.”

Természetesen Fabio Quartararo számára is tartogatott pár kedves gondolatot Lorenzo. A franciáról azt mondja:

„Jelenleg ő a legerősebb versenyző, ha a sebességről és a mentális erősségről van szó”.

„Mindezt annak ellenére, hogy a Yamaha jelenleg nem a legjobb motor a mezőnyben. Egy Ducatival még verhetetlenebb lenne. Minden tekintetben erős versenyző, és már most közel van az idei világbajnoki koronához.”

Lorenzo a harmadik helyezett Francesco „Pecco” Bagnaia-ról pedig így nyilatkozott:

„Nagyon gyors, ahogy az a sok pole-ból is látszik. Ő is sok hibát követett el, és már most nagy a lemaradása, de a világbajnoki küzdelem még mindig nyitott.”