2024. március 29. 16:09
KezdőlapMotoGPCiabatti: Több nullázás nem fér bele

Ciabatti: Több nullázás nem fér bele

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti meg van győződve arról, hogy Pecco Bagnaia 49 pontos lemaradása ellenére is világbajnok lehet.

Paolo Ciabatti abban bízik, hogy folytatódik Bagnaia győzelmi szériája, aki már 2021 őszén is nem mindennapi győzelmi sorozatba kezdett, amikor egyik pole pozíciót és győzelmet hozta a másik után.

„Peccónak a szezon első felében tapasztalt problémák után egy kicsit meg kellett érnie. Ő maga mondta, hogy következetesebbnek kell lennie” – véli Ciabatti a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Kétségem sincs afelől, hogy Pecco bármilyen pályán gyors tud lenni. El kell felejtenünk az idei első versenyeket, amikor a GP22 nem volt tökéletes. Egy bizonyos ponttól kezdve azonban Pecco minden nagydíjon a győzelemért küzdött.”

„Sajnos Le Mans-ban bukott, a Sachsenringen is pont nélkül maradt, a Mandalikán pedig csak egy pontot szerzett. Mit mondhatunk a barcelonai GP-ről? Ott nem sikerült a rajt, majd pedig jött a balszerencse. Ha minden lehetőséget kihasználtunk volna, talán már csak hat pont lenne a hátrányunk a listavezető Quartararo mögött. A brit futam előtt még 66 volt.”

„Ennek ellenére hiszünk abban, hogy Pecco Bagnaia segítségével megnyerhetjük a 2022-es világbajnokságot. Fabio valóban kivételes versenyző. De ő is tud hibázni. Csak tennünk kell a dolgunkat, és meglátjuk, mi történik.”

„Nem szabad elfelejtenünk Aleix Espargarót. Sokat beszélnek Fabióról, de Aleix rendkívüli dolgokat művel. Tökéletes ezen a motoron.”

„Nehéz lesz megnyerni a bajnoki címet, de nem lehetetlen. Nem számítok arra, hogy Fabio túl sok hibát követ el, mert nagyon következetes, ahogyan Aleix is. A feladatunk egyértelmű: mindig fel kell állnunk a dobogóra, és minél több győzelmet kell szereznünk. Ha ez nem sikerül, akkor meg kell próbálnunk a második vagy harmadik helyen végezni. Nem engedhetünk meg magunknak több nullázást.”

„Az elmúlt versenyek nagyszerűek voltak. Pecco négyszer nyert és egy harmadik helyet hozott. Misanóban még vezetett, aztán kiesett. Várjuk meg, hogy mi történik még 2022-ben.”