2024. április 25. 19:34
KezdőlapMotoGPPol Espargaró kíváncsi az új sikánra

Pol Espargaró kíváncsi az új sikánra

Pol Espargaró számára egy jó eredmény a cél a Honda RC213V-vel a Red Bull Ringen. A spanyol kíváncsi az új sikánra, amely meglepő fordulatokat hozhat.

A Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró áprilisban, Portimaóban végzett utoljára a mezőny első tíz helyezettje között. A spanyolnak azóta volt néhány balesete és ezekből eredő sérülése. Sachsenringen korán ki kellett állnia a versenyből, egy héttel később Assenben pedig hát- és bordafájdalmak miatt már szombaton feladni kényszerült a hétvégét.

A nyári szünet után a 31 éves versenyző Silverstone-ban csak a 14. helyen végzett. A Repsol Honda csapat most az Osztrák GP előtt áll, ahol Marc Márquez a műtétje után először tér vissza a boxba, hogy megvitassák a jövőbeli stratégiát.

„Az osztrák futamok mindig nagyon drámainak tűnnek, de általában szépen sikerülnek.” – magyarázta Espargaró.

„Ez egy különleges pálya, sok kemény féktávval, stop-and-go jellegű néhány kanyarral. Izgatottan várom, hogyan fogunk teljesíteni.”

„A Repsol Honda csapat és a HRC sokat dolgozik azon, hogy javítsunk a helyzetünkön. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz az új sikán. A sprint a domb tetejére nagyon gyors volt, úgyhogy szerintem ez valami egészen más lesz. Szeretnénk egy jó hétvégét összehozni, és minél jobban kvalifikálni magunkat. Ez a kulcs.”