2022. december 07. 21:51
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo: Az új sikán kicsit megkönnyíti a dolgunkat

Quartararo: Az új sikán kicsit megkönnyíti a dolgunkat

- Hirdetés -

Annak ellenére, hogy Spielberg nem a Yamaha legerősebb pályája, Fabio Quartararo magabiztosan érkezik Ausztriába a 2022-es szezon 13. futamára. A francia a sajtótájékoztatón beszélt a pályabejárásról, a jövőről és a versenytársakról.

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo az idei szezonban megnyerte a portimãói, barcelonai és a Sachsenringen rendezett futamokat. A francia azonban egy nehéz silverstone-i futamról érkezik az ausztriai Red Bull Ringre. A Yamaha számára a spielbergi pálya nem a legjobb, de továbbra is nagyon bizakodóan áll a hétvége elé.

“Szeretem a pályát. Különösen a tavalyi második futam volt nagyon pozitív, amikor csak hetedik lettem. De amíg nem jött az eső, nagyon keményen tudtam küzdeni a győzelemért és a dobogóért” – magyarázta Quartararo. “Megvan itt a tempónk, de tudjuk, hogy milyen nehéz lesz számunkra a verseny.”

- Hirdetés -

A francia így folytatta: “A tempó szempontjából ez nem egy teljesen rossz pálya számunkra, de az előzés nagy kihívás nekünk. Mégsem ez a legnehezebb aszfaltcsík, az új sikán egy kicsit megkönnyíti a dolgunkat.”

- Hirdetés -

Az angliai futam után a Yamaha versenyzője nem volt elégedett motorjával. Mire számít most? “Nagy nyomást helyeztem a Yamahára, hogy hozzon valami újat, de nem igazán van mit tenni. Mint versenyző sokat tanulok, folyamatosan fejlődök. Nagy lépést tettem a szezon eleje óta, remélem, hogy a szezon végére még több lépést teszek”mondta a tabellavezető.

Quartararo szerint itt az ideje, hogy a Yamaha közelebb kerüljön az európai mentalitáshoz: “Igen, mindenképpen. Szerintem túlságosan távol játszunk a szabályoktól, és egy kicsit túl óvatosak vagyunk. A jövő évi motornál ez kicsit változhat, a Yamahához csatlakozó új mérnökök miatt is. Kicsit változik már a helyzet, talán még túl lassan. Legalábbis úgy látom, hogy átveszik az európai mentalitást, különösen az olaszt. Így kellene kipróbálni néhány dolgot. Bármi is van a fejükben, azt ki kell próbálnunk.”

Az elmúlt években Quartararo a legnagyobb csatákat Marc Márquezzel és Francesco Bagnaia-val vívta. Miben különböznek ők ketten a pályán? “Marc-kal eddig két igazi harcot vívtam a pályán. Az egyiket Misanóban, a másikat még Thaiföldön” – mondta a francia. “Amikor egész versenyen csak előtte vagy, aztán megelőz, azt nehéz leírni. Peccóval sosem volt igazi küzdelem a versenyen. De küzdöttünk egymással egy hosszú bajnokságban. Őt tényleg nehéz legyőzni.”

- Hirdetés -