kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPZarco: Újra bízom a motorban

Zarco: Újra bízom a motorban

A Ducati versenyzője, Johann Zarco szerezte meg a első helyet a kombinált eredmények alapján pénteken Spielbergben.

- Hirdetés -

Már a legutóbbi brit hétvégén is Johann Zarco motorozott az élen a szabadedzéseken, a pole pozíció is a franciáé lett. A versenyen a Ducati versenyzője az élen haladva bukott, amit mindenképpen szeretne elkerülni Ausztriában. A Red Bull Ring első napján Jack Miller és Jorge Martín végzett a második és harmadik helyen.

Közvetlenül az első napon sikerült újra bíznom a motorban. Az új sikán pontosan olyan, amilyennek gondoltam: Nagyon lassú. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy fékezéssel és egy jó kigyorsítással megőrizzük a Ducati előnyeit, sőt, talán még javíthatunk is rajtuk.” – számolt be a világbajnoki ötödik helyezett.

- Hirdetés -

“Első fokozatban megyünk át a kanyaron. Ez a változtatás sokkal könnyebbé teszi a 3-as kanyart, mert sokkal lassabban érsz oda, így több lehetőséged van.”

“Remélem, hogy száraz körülmények között lépést tudunk tenni előre, csak egy kicsi változtatás, hogy versenyképesek legyünk.”

Pénteken kiszivárgott, hogy a következő szezontól minden szombaton lesz egy sprintfutam a MotoGP számára. Mit gondol a kétszeres Moto2-es világbajnok erről a változásról?

“A jövő évi sprintversenyek igazi kihívást jelentenek majd. Nagyon érdekes, mindig jó műsor, és jó a nézőknek. A Superbike-világbajnokságban szórakoztató nézni ezeket a futamokat, miért ne lehetne a MotoGP-ben is? Úgy gondolom, hogy változtatnunk kell a versenyzéshez való hozzáállásunkon, ez nagyon izgalmas munka lesz számunkra”.”

“Majdnem mindannyian nagyon okos versenyzők vagyunk, így tudnunk kell kezelni ezt az új helyzetet. Talán nagyon nehéz lesz az újoncoknak, mert a sprintversenyen szerzett tapasztalat nagyon fontos lesz a jövőben. Előny azoknak a versenyzőknek, akik már régóta gyorsak ugyanazon a motoron.”

“Véleményem szerint teljes pontszámot kellene kapnia, mert az erőfeszítés olyan, mint egy normál versenyen. Rövidebb, de ez idő alatt sokkal megerőltetőbb. Ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetek erre a versenyre, így ugyanannyi pontnak kell lennie.”