2024. április 19. 12:22
KezdőlapMotoGP3 Ducati az első sorban - Versenyzői nyilatkozatok

3 Ducati az első sorban – Versenyzői nyilatkozatok

Négy Ducati-pilóta indul az első rajthelyekről a vasárnapi MotoGP-futamon a Red Bull Ringen. Enea Bastianini szerezte meg a pole pozíciót, a világbajnok Fabio Quartararo 5.-ként zárt.

A 21 fokos levegő és 27 fokos aszfalthőmérséklet a MotoGP versenyzői számára a legjobb körülményeket biztosította szombat délutánra. Johann Zarco volt a leggyorsabb a 3 szabadedzés alapján, de végül egy másik Ducati-pilóta szerezte meg a legjobb rajtpozíciót.

Enea Bastianini 1:28.772 perces idővel verte meg a két gyári versenyzőt, Pecco Bagnaiát és Jack Millert.

Az első sor résztvevőinek nyilatkozatai következnek:

Enea Bastianini: „Hosszú idő volt számomra pole pozíció nélkül. Most Spielbergben szerezhettem meg az elsőt a királykategóriában. Ennek nagyon örülök. Pénteken nagyon erősen kezdtük a hétvégét. Újabb lépést tettünk előre, és jól felkészültünk a kvalifikációra. Nagyon boldog vagyok a Gresini és a Ducati miatt. Nagyon sok márkatársam van elöl, nehéz verseny lesz, mert Fabio is nagyon gyors.”

Pecco Bagnaia: „Nagy köszönet a csapatomnak, mert hihetetlenül sokat dolgoztak, gyorsan megjavították a motoromat. Hihetetlenek. Annak is örülök, hogy a rajtrács első sorában állhatok, mert az FP4-ben találtunk valamit, ami sokat segíthet a tempómban. Az érzés végig megvolt. Nem a legjobban kezdtem a kvalifikációt, ráadásul az elsőként választott hátsó gumi sem volt tökéletes. Elkövettem néhány hibát, és kétszer is kiszélesítettem az ívet. Az ilyen kvalifikáció nagyon nehéz.”

Jack Miller: „Egész hétvégén húztam a gázt és sikerült javítani a tempón. A motor fantasztikusan működik. A többiek is erősek, de a motor egyszerűen kiemelkedő. A nagy show holnap lesz, az FP4-ben sokat dolgoztunk érte, most mindent ki kell elemeznünk. Jó stratégiával kell előállnunk az első sorból, ez nagyon fontos lesz, különösen az első kanyar utáni új sikán miatt.”