2024. április 25. 18:50
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ez egy rémálom

Quartararo: Ez egy rémálom

A világbajnoki éllovas, Fabio Quartararo a spielbergi kvalifikáció után meglehetősen aggódik a vasárnapi futamot illetően.

Fabio Quartararo frusztráltan kalapálta M1-esének tankját az utolsó lendületes köre után. A franciának a Q2-ben meg kellett elégednie az 5. hellyel, ami a második sor közepéről való indulást jelenti.

A francia mondhatni darázsfészekben van, hiába volt a legjobb ‘nem ducatis’ versenyző.

„A többiek általában péntektől nagy lépéseket tesznek előre, de mi valahogy mindig ugyanott maradunk. Mindent beleadtam végsőkig, de ez sosem elég. Mindig csalódott vagyok az eredmény miatt, de kezdek hozzászokni. Én tudom, hogy a legjobbat hozom ki magamból.” – kezdi Quartararo.

„Úgy érzem, hogy minden egyes futammal egyre nehezebb lesz. Nem tudom, hogy itt Ausztriában a legnehezebb-e. Minden edzésen csak Ducati-pilóták voltak körülöttem, akik nagyon erősek. Nehéz megtalálni a vasárnapi verseny kulcsát. Mindenesetre tökéletes rajtra van szükség. Vigyáznom kell a gumikra, és meglátjuk, mi történik.”

„A kanyarok előtt sosem tudom, hogy sikerül-e bevenni őket, vagy a kavicságyba csapódom. Versenytempóban ezt tudom irányítani, de a kvalifikáción aligha. 2019-ben és tavaly is rendben volt minden, de idén ez egy rémálom.”

A sprintverseny is újra szóba került:

„Erről többet nem mondok. Azt teszem, amit mondanak. A nagydíj számomra vasárnap lesz. A sprint nem verseny, a verseny az,ami vasárnap lesz. 14 körrel például az FP4-en vagy egy sprintversenyen a kilométerek tekintetében nincs különbség, de a kockázat és az elkötelezettség mértéke nem ugyanaz.”